Premiile Oscar 2019: Lista completă a câştigătorilor

Prezentăm mai jos lista completă a câştigătorilor celei de-a 91-a ediţii a premiilor Oscar, care a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Urmărește
10098 afișări
Imaginea articolului Premiile Oscar 2019: Lista completă a câştigătorilor

Oscar 2019: Lista completă a câştigătorilor

Nominalizat în cinci categorii, "Bohemian Rhapsody", de Bryan Singer şi Dexter Fletcher, a primit cele mai multe trofee la gala premiilor Oscar 2019, patru, printre care şi cel pentru cel mai bun actor în rol principal, Rami Malek. "Bohemian Rhapsody" a devenit, în decembrie 2018, filmul biografic muzical cu cele mai mari încasări din istorie, după ce a depăşit pragul de 600 de milioane de dolari, la mai puţin de două luni de la lansare. Producţia care urmăreşte cariera trupei britanice Queen a fost lansată pe 18 octombrie 2018, având parte de cronici amestecate, dar a fost lăudată interpretarea lui Rami Malek în rolul lui Freddie Mercury. De altfel, în ianuarie, filmul a primit premiul Globul de Aur pentru cea mai bună dramă, dar şi pe cel pentru cel mai bun rol principal masculin.

"Green Book", de Peter Farrelly, cu cinci nominalizări, "Black Panther", de Ryan Coogler, cu şapte nominalizări, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, cu zece nominalizări, au primit fiecare câte trei trofee Oscar.

Astfel, Alfonso Cuaron a primit premiul pentru cel mai bun regizor pentru lungmetrajul "Roma", prima producţie a platformei Netflix nominalizată la categoria "cel mai bun film". Totodată, drama în alb şi negru cu tentă autobiografică a lui Alfonso Cuaron a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

"Green Book" a primit premiul Oscar pentru cel mai bun lungmetraj, duminică noapte. "Green Book", de Peter Farrelly, a devenit un favorit în cursa pentru premiul Oscar pentru cel mai bun film după ce a câştigat şi Globul de Aur pentru cea mai bună comedie, dar şi trofeul Sindicatului producătorilor americani.

Un film "road trip" a cărui acţiune are loc în anii 1960, într-o Americă segregată, "Green Book", cu cinci nominalizări, a mai primit, duminică noapte, premiile Oscar pentru cel mai bun actor într-un rol secundar (Mahershala Ali) şi cel mai bun scenariu original, semnat de Nick Vallelonga, Brian Currie şi Peter Farrelly.

După un premiu Oscar primit în 2017, pentru rolul din "Moonlight", de Barry Jenkins, Ali a devenit anul acesta al doilea actor premiat cel mai repede cu un al doilea trofeu al Academiei americane, după Tom Hanks (în 1993, pentru "Forest Gump", şi în 1994, pentru "Philadelphia").

Anul acesta au mai fost nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film "Black Panther", "BlacKkKlansman", "Bohemian Rhapsody","The Favourite", "Roma", "A Star Is Born" şi "Vice".

Lungmetrajul de epocă "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, care, ca şi "Roma", conducea, cu zece selecţii, în topul nominalizărilor, a primit un singur premiu Oscar, cel pentru cel mai bun rol principal feminin, atribuit Oliviei Colman. O câştigătoare surpriză, pentru unii specialişti, de vreme ce favorita în această cursă era Glenn Close, nominalizată pentru rolul din "The Wife".

Anul acesta, pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât şi la cel pentru cel mai bun film, în calitate de producător, fiind doar al şaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanţă, după Jordan Peele, John Singleton, Lee Daniels, Steve McQueen şi Barry Jenkins. El a concurat la Oscaruri cu filmul "BlacKkKlansman", care a primit şase nominalizări, dar a câştigat un singur trofeu, cel pentru cel mai bun scenariu adaptat.

Hannah Beachler a devenit prima femeie de culoare premiată cu Oscar pentru scenografie, cea a lungmetrajului "Black Panther", care a mai primit şi trofeele pentru cea mai bună coloană sonoră şi cele mai bune costume.

Cea de-a 91-a gală a premiilor Oscar a avut loc duminică noapte, la Dolby Theatre din Los Angeles.

Ediţia din 2019 a galei premiilor Oscar a avut loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei au fost prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Evenimentul a fost transmis în România în exclusivitate de Film Now şi Digi24.

Anul trecut, lungmetrajul "The Shape of Water", de Guillermo del Toro, a fost, cu patru trofee Oscar, marele câştigător, fiind desemnat şi cel mai bun film.

Lista câştigătorilor premiilor Oscar 2019:

Cel mai bun film: "Green Book"

Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")

Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")

Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")

Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")

Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King - "If Beale Street Could Talk"

Cel mai bun film străin: Mexic - "Roma"

Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into the Spiderverse

Cea mai bună scenografie: Hannah Beachler, Jay Hart - "Black Panther"

Cel mai bun scenariu adaptat: Charlie Wachtel, David Rabinowitz, Kevin Willmott, Spike Lee - "BlacKkKlansman"

Cel mai bun scenariu original: Nick Vallelonga, Brian Currie, Peter Farrelly - "Green Book"

Cea mai bună imagine: Alfonso Cuaron - "Roma"

Cel mai bun montaj: John Ottman - "Bohemian Rhapsody"

Cea mai bună coloană sonoră: Ludwig Goransson - "Black Panther"

Cel mai bun cântec: "Shallow" din "A Star Is Born" - muzică şi versuri de Lady Gaga, Mark Ronson, Anthony Rossomando şi Andrew Wyatt

Cel mai bun montaj de sunet: John Warhurst şi Nina Hartstone - "Bohemian Rhapsody"

Cel mai bun mixaj de sunet: Paul Massey, Tim Cavagin şi John Casali - "Bohemian Rhapsody"

Cele mai bune efecte speciale: Paul Lambert, Ian Hunter, Tristan Myles şi J.D. Schwalm - "First Man"

Cele mai bune costume: Ruth Carter - "Black Panther"

Cel mai bun machiaj: Greg Cannom, Kate Biscoe şi Patricia Dehaney - "Vice"

Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"

Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Skin"

Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"

Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici