Premiile Satellite Awards: Miniserie TV filmată în România, câştigătoare la categoria sa. Care este lista câştigătorilor

Seria "Hatfields & McCoys", produsă de History şi filmată în România, cu Kevin Costner în rolul principal, a fost desemnată cea mai bună miniserie TV la cea de-a 17-a gală Satellite Awards, organizată la Los Angeles.

Urmărește
142 afișări
Imaginea articolului Premiile Satellite Awards: Miniserie TV filmată în România, câştigătoare la categoria sa. Care este lista câştigătorilor

Premiile Satellite Awards: Miniserie TV filmată în România, câştigătoare la categoria sa. Lista câştigătorilor (Imagine: captura video)

Satellite Awards sunt decernate anual de International Press Academy (IPA), o asociaţie de jurnalişti specializaţi în domeniul divertismentului.

În domeniul producţiilor de televiziune, seria "Hatfields & McCoys", produsă de History, filmată în România, cu Kevin Costner în rolul principal, a fost desemnată cea mai bună miniserie TV a anului, în timp ce "Homeland" a câştigat trei trofee - cel mai bun serial-dramă, cel mai bun actor (Damien Lewis) şi cea mai bună actriţă (Claire Danes) -, iar "The Big Bang Theory" s-a impus la categoria cel mai bun serial de comedie, informează hollywoodreporter.com.

Filmul "Silver Linings Playbook" a fost însă marele învingător la cea de-a 17-a gală Satellite Awards, organizată duminică seară, la hotelul Intercontinental din Beverly Hills. 

Această comedie cu accente dramatice, regizată de David O. Russell, s-a impus la cinci categorii de premii, inclusiv cel pentru cel mai bun film al anului. David O. Russell a fost desemnat cel mai bun regizor, iar protagoniştii filmului - Bradley Cooper şi Jennifer Lawrence - au fost desemnaţi cel mai bun actor, respectiv cea mai bună actriţă. Acelaşi film s-a impus şi la categoria "cel mai bun montaj" (Jay Cassidy şi Crispin Struthers).

Anne Hathaway a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru rolul din "Les Misérables", un musical premiat şi la categoria "cel mai bun cântec" ("Suddenly") şi "cea mai bună coloană sonoră".

Premiul pentru cel mai bun actor în rol secundar i-a revenit spaniolului Javier Bardem, pentru rolul său din "007: Coordonata Skyfall".

La categoria "cel mai bun film internaţional" al anului 2012 s-au impus la egalitate pelicula franceză "Les Intouchables" şi cea sud-coreeană "Pieta". La această categorie a fost nominalizat şi filmul românesc "După dealuri", regizat de Cristian Mungiu.

La categoria "cea mai bună imagine" - la care fusese nominalizat şi directorul de imagine român Mihai Mălaimare Jr., cu filmul "The Master" - s-a impus pelicula "Life of Pi" (Claudio Miranda). 

"Rise of the Guardians" a fost desemnat cel mai bun film de animaţie, iar "Chasing Ice" a fost votat cel mai bun documentar.

Mark Boal a câştigat trofeul Satellite la categoria cel mai bun scenariu original, cu filmul "Zero Dark Thirty", iar David Magee a fost recompensat cu premiul pentru cel mai bun scenariu adaptat, pentru "Life of Pi".

În cadrul aceleiaşi gale au fost atribuite şi câteva premii speciale. Astfel, Terence Stamp a fost premiat pentru contribuţia deosebită adusă industriei cinematografice, Walter Murch a primit Nikola Tesla Award, Paul Williams a primit Auteur Award, Bruce Davison a fost recompensat cu Honorary Satellite Award, Quvenzhane Wallis a primit premiul pentru cel mai bun debut, pentru rolul din "Beasts of the Southern Wild", Benh Zeitlin, regizorul filmului "Beasts of the Southern Wild", a primit Humanitarian Award, musicalul "Les Misérables" a fost premiat la categoria cea mai bună distribuţie de film, iar serialul "Walking Dead" s-a impus la categoria cea mai bună distribuţie dintr-un serial TV.  

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici