Preşedintele faimoasei Academii de film americane se apără de acuzaţiile de hărţuire sexuală

Directorul de imagine John Bailey, preşedintele Academiei de film americane - organizatoarea galei Oscar -, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală care i s-au adus în urmă cu peste o săptămână, transmite Reuters.

Urmărește
751 afișări
Imaginea articolului Preşedintele faimoasei Academii de film americane se apără de acuzaţiile de hărţuire sexuală

Preşedintele faimoasei Academii de film americane se apără de acuzaţiile de hărţuire sexuală

Potrivit revistei specializate Variety, care citează o sursă, într-o scrisoare transmisă conducerii Academiei de film americane, preşedintele John Bailey spune că informaţiile apărute în mai multe publicaţii de la Hollywood potrivit cărora, în urmă cu zece ani, a avut un comportament sexual nepotrivit faţă de o femeie, pe nişte platouri de filmare, nu sunt adevărate.

Reprezentanţii lui Bailey nu au putut fi contactaţi de Reuters pentru a comenta noile informaţii.

Postul de televiziune american CBS şi publicaţia specializată Variety, care citau surse interne, informau, în urmă cu mai mult de o săptămână, că Academia de film americană a primit trei plângeri vizându-l pe John Bailey şi a deschis deja o anchetă internă.

Contactaţi la momentul respectiv de AFP, reprezentanţii instituţiei au răspuns doar că "tratează toate plângerile în mod confidenţial pentru a proteja toate părţile implicate".

"Comisia membrilor examinează toate plângerile împotriva membrilor Academiei privind regulile noastre de conduită şi, după această anchetă, va transmite concluziile sale Consiliului de guvernatori", potrivit reprezentanţilor instituţiei.

John Bailey, director de imagine, în vârstă de 75 de ani, prezidează venerabila instituţie din august 2007, având un mandat de patru ani. În februarie, în timpul dejunului nominalizaţilor la Oscar de anul acesta, Bailey a declarat cu fermitate că Academia "se reinventează" şi că Hollywood-ul este pe cale "împingă în uitare, cu lovituri de ciocan, patul fosilizat al celor mai grave abuzuri ale sale".

Acesta făcea referire la scandalul Harvey Weinstein, producătorul de film acuzat de hărţuiri, agresiuni sexuale şi viol de peste o sută de femei, printre care staruri ca Gwyneth Paltrow, Léa Seydoux şi Angelina Jolie.

Scandalul Weinstein a fost urmat de un val de mărturisiri privind abuzurile sexuale ale unor bărbaţi puternici de la Hollywood, printre care Kevin Spacey, Jeffrey Tambor, Dustin Hoffman, Steven Seagal, Brett Ratner etc.

Weinstein a fost exclus din rândul membrilor Academiei de film americane, iar puternica instituţie a anunţat instaurarea unui nou cod de conduită, care are ca scop combaterea hărţuirii sexuale din industrie.

John Bailey i-a succedat ca preşedinte lui Cheryl Boone Isaacs, care a reuşit unele reforme în sânul Academiei şi a deschis mai mult calea pentru afirmarea minorităţilor etnice. Persoană de culoare, Isaacs a trebuit să răspundă ea însăşi unor acuzaţii de discriminare rasială în sânul Academiei în timpul campaniei online #OscarsSoWhite.

Filmografia lui Bailey cuprinde 84 de filme, printre care "Ziua Cârtiţei/ Groundhog Day" şi "American Gigolo".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici