- Home
- Life-Inedit
- KARLOVY VARY, (28.06.2019, 15:40)
- Ana Obretin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prestigiosul Festival de la Karlovy Vary debutează astăzi. România, prezentă cu „Monştri” şi „Arest”
Cea de-a 54-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary, Cehia, debutează vineri, iar în selecţia prestigiosului eveniment au fost incluse şi lungmetrajele Monştri.", de Marius Olteanu, şi "Arest", de Andrei Cohn.
Urmărește
207 afișări
Regizorii români Andrei Cohn şi Marius Olteanu merg la Festivalul de la Karlovy Vary
Astfel, filmul "Arest", de Andrei Cohn, a fost inclus în competiţia East of the West, dedicată regizorilor aflaţi la primul sau al doilea lungmetraj, din ţările din Europa centrală şi de est, Balcani, Grecia, din fosta Uniune Sovietică şi Orientul Apropiat.
Andrei Cohn a debutat în lungmetraj în 2015, cu "Acasă la tata", iar acum se află la al doilea film. "Arest" prezintă povestea unui arhitect (Alexandru Papadopol), care este arestat în 1983 şi împarte celula cu un colaborator al Securităţii (Iulian Postelnicu).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Născut în 1972, Andrei Cohn este cunoscut publicului român pentru cariera în domeniul publicităţii. Absolvent al Institutului de Arte Vizuale "Nicolae Grigorescu" din Bucureşti, secţia Pictură, Cohn a regizat mai multe scurtmetraje, precum "Before and After 22/12/1989" (2008), "The Mother of God from the ground-floor" (2010) şi "Family Pictures" (2012).
De cealaltă parte, "Monştri.", de Marius Olteanu, a fost selectat în secţiunea non-competitivă Another View a Festivalului de la Karlovy Vary, care prezintă anual o selecţie a celor mai remarcabile filme contemporane, potrivit site-ului oficial al evenimentului.
"Monştri." a fost singurul film românesc prezentat la ediţia de anul acesta a Festivalului de la Berlin, unde a primit premiul publicului acordat de publicaţia germană Tagesspiegel. Lungmetrajul de debut "Monştri." al regizorului Marius Olteanu prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc când sunt împreună, dar îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu, din cauza nevoilor, convingerilor şi opţiunilor lor de viaţă. Marius Olteanu semnează atât regia, cât şi scenariul peliculei, iar din distribuţie fac parte Judith State ("Sieranevada"), Cristian Popa, Alexandru Potocean şi Şerban Pavlu ("Inimi Cicatrizate").
Marius Olteanu mai este cunoscut pentru scurtmetrajele "Scor alb" (2015) - de la care a pornit ideea filmului "Monştri." - şi "No Man’s Land", care au fost selectate în peste 30 de festivaluri, printre care cele de la Busan, Tallinn, Namur, TIFF.
Cea de-a 54-a ediţie a Festivalului de Film de la Karlovy Vary are loc în perioada 28 iunie - 6 iulie.
Evenimentul este cel mai mare festival de film din Cehia şi unul dintre cele mai prestigioase din Europa centrală şi de est. Este unul dintre cele mai vechi festivaluri de categorie A, alături de manifestările de profil de la Cannes, Berlin, Veneţia, San Sebastian, Moscova etc. Anual, festivalul prezintă aproximativ 200 de filme din toată lumea şi are invitate personalităţi din domeniu.
Anul acesta, premiile Globul de Cristal pentru întreaga carieră vor merge către actriţele Julianne Moore şi Patricia Clarckson.
Anul trecut, "Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari", de Radu Jude, a devenit primul film românesc premiat cu Globul de Cristal la Festivalul Internaţional de la Karlovy Vary, unde a avut premiera mondială. La acelaşi eveniment, filmul a primit şi premiul Label Europa Cinemas.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe