Previziune sumbră: O epidemie globală, mai aproape decât se crede. Scenariul de coşmar descris de cercetători

Există un scenariu de coşmar în care o boală infecţioasă se răspândeşte în întreaga lume, ameninţând civilizaţia aşa cum o cunoaştem. Dar ce fel de boală ar fi? Un nou studiu al cercetătorilor de la Johns Hopkins Center are miza de a răspunde la această întrebare, scrie Live Science.

Urmărește
14774 afișări
Imaginea articolului Previziune sumbră: O epidemie globală, mai aproape decât se crede. Scenariul de coşmar descris de cercetători

Previziune sumbră: O epidemie globală, mai aproape decât se crede. Scenariul de coşmar descris de cercetători

 
Savanţii au descoperit că deşi virusuri precum Ebola şi Zika ajung deseori în atenţia mass-mediei, au şanse puţine de a cauza un dezastru mondial.
 
Virusurile care se răspândesc pe calea aerului, inclusiv cele asociate cu virusul care provoacă răceala comună, ridică mai multe probleme.
 
„Trebuie să tratăm cu seriozitate virusurile respiratorii”, a precizat Dr. Amesh Adalja, cercetător la Johns Hopkins Center for Health Security din Baltimore. „Există mult interes pentru boli care nu vor schimba civilizaţia aşa cum pot schimba cele care se pot răspândi pe calea respiratorie/a aerului”.
 
De asemenea, în afară de a se răspândi pe calea aerului, patogenii care au potenţialul de a cauza o epidemie globală trebuie să mai aibă câteva trăsături esenţiale.
 
Trebuie să fie contagios în timpul „perioadei de incubaţie”, înainte ca oamenii să arate simptomele sau să aibă simptome uşoare. Este necesar să fie un microorganism la care mulţi oameni să nu fie imuni, astfel încât să existe o populaţie mai mare predispusă la boală. Ideal pentru epidemie ar fi să nu existe un tratament sau o metodă de prevenire şi să aibă o rată scăzută, dar semnificativă de mortalitate.
 
 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici