Prima AUTOSTRADĂ subacvatică din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării. Distanţa este una impresionantă | VIDEO

Guvernul Norvegiei doreşte ca până în 2020 să finalizeze un proiect infrastructural revoluţionar. Valoarea acestuia se ridică la 40 miliarde de dolari, relatează CNN.

Urmărește
21781 afișări
Imaginea articolului Prima AUTOSTRADĂ subacvatică din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării. Distanţa este una impresionantă | VIDEO

Prima AUTOSTRADĂ subacvatică din lume. Trece printr-un tunel plutitor şi unul construit sub nivelul mării. Distanţa este una impresionantă | VIDEO

Peste o mie de fiorduri se află de-a lungul coastei scandinave de vest, regiunea fiind populată de mai mult de o treime din cei 5.3 milioane de locuitori ai ţării. Momentan, durează 21 de ore pentru a traversa peste o mie de kilometri de la oraşul sudic Kristiansand până la Trondheim în nord. De asemenea, această călătorie necesită şapte traversări cu feribotul.

Planul infrastructural al Norvegiei include poduri, dar şi cel mai adânc şi lung tunel din lume. Tunelul va fi construit prin fundaţia de stâncă, în subsolul marin, acesta fiind la o adâncime de 392 metri şi cu o lungime de 27 kilometri.

Cu toate acestea, cel mai ambiţios element al proiectului este dezvoltarea unor tuneluri plutitoare, construite la o adâncime de 30 de metri sub apă. Dacă planul va fi de succes, Norvegia ar putea ieşi învingătoare în această cursă globală, împotriva altor ţări precum China, Coreea de Sud şi Italia. Acestea dezvoltă şi ele proiecte asemănătoare.

Administraţia de Drumuri Publice din Norvegia (NPRA), corpul guvernamental responsabil cu acest proiect, speră finalizeze construcţia până în 2020.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici