- Home
- Life-Inedit
- PARIS, (10.11.2008, 11:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima cântăreaţă de culoare câştigătoare a unui premiu Grammy a decedat
Cântăreaţa sud-africană Miriam Makeba, simbolul muzicii africane şi al luptei antiapartheid, denumită "Mama Africa", a decedat duminică noapte, la Neapole, Italia, în urma unei crize cardiace.
Urmărește
467 afișări
Miriam Makeba, prima cântăreaţă de culoare câştigătoare a unui premiu Grammy, a decedat
Miriam Makeba, a decedat la puţin timp după ce a participat la Castel Volturno, în apropiere de Neapole, alături de alţi artişti, la un concert antimafia dedicat tânărului scriitor al bestseller-ului "Gomorra", Robero Saviano, care a fost ameninţat cu moartea de mafia italiană.
Aproximativ o mie de persoane au asistat la acest concert, într-o comună considerată drept un fief al mafiei napolitane, Camorra, şi unde şase imigranţi africani şi un italian au fost asasinaţi în condiţii încă necunoscute, în septembrie.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
Născută pe 4 martie 1932, în Johannesburg, dintr-o mamă swazi şi un tată xhosa, Miriam Makeba a devenit cunoscută pe plan internaţional în timpul turneului ei din Statele Unite din 1959, când a cântat alături de grupul sud-african Manhattan Brothers.
În anul următor, când a dorit să se întoarcă în ţara ei natală pentru a asista la înmormântarea mamei sale, autorităţile sud-africane i-au retras cetăţenia şi au interzis difuzarea muzicii sale pe teritoriul naţional sud-african.
În urma acestor decizii, Miriam Makeba a trăit 31 de ani în exil, în Statele Unite şi în Guineea.
Makeba a fost prima cântăreaţă de culoare care a câştigat un premiu Grammy, pe care l-a împărţit cu cântăreţul american Harry Belafonte, în 1965.
Doi ani mai târziu, Makeba şi-a câştigat notorietatea după ce piesa ei de succes "Pata Pata", inspirată dintr-un dans popular regional, a devenit cunoscută în toată lumea.
După eliberarea din închisoare a lui Nelson Mandela, Makeba s-a întors în ţara ei de origine, dar a trebuit să aştepte şase ani înainte să poată să înregistreze un nou disc.
În 1996, cântăreaţa a înregistrat discul "Homeland", care conţine un cântec ce descrie bucuria artistei de a se fi întors în ţara natală şi în care evocă lupta împotriva apartheid-ului.
"Mi-am păstrat cultura, muzica şi rădăcinile. Datorită lor am devenit această voce şi imagine simbolică a Africii şi a locuitorilor ei, fără măcar să fiu conştientă de acest lucru", a declarat marea cântăreaţă africană în biografia sa.
Miriam Makeba - "Pata Pata"
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe