- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (21.10.2013, 20:37)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PRIMA FOTOGRAFIE în care au apărut persoane - FOTO
Trăim într-o epocă în care fotografiile sunt atât de comune şi de accesibile, încât doar în acest an s-au realizat aproape 400 de miliarde şi specialiştii estimează că cifra se va dubla anul viiitor.
Urmărește
668 afișări
PRIMA FOTOGRAFIE în care au apărut persoane (Imagine: Shutterstock)
În aceste condiţii e greu să ne imaginăm o perioadă în care procesul era greoi, costisitor şi la îndemâna puţinor privilegiaţi. Huffington Post aminteşte de prima fotografie în care apar oameni, la 175 de ani de la realizarea ei, la Paris.
La începutul secolului al XIX-lea, Louis Daguerre, artist plastic, decorator de teatru şi unul dintre pionierii fotografiei dezvoltase prima tehnică reuşită de a capta imagini. Dagherotipia, numită în cinstea inventatorului, consta în expunerea unei plăci de cupru acoperită cu un strat de argint la vapori de iod. Imaginea era apoi developată cu ajutorul vaporilor de mercur încălzit. Dezavantajul era timpul de expunere foarte ridicat, în jur de zece minute, în care subiecţii trebuiau să rămână în cadru pentru a apărea în fotografie.
La sfârşitul anului 1838, Daguerre a încercat să capteze imaginea unei artere aglomerate din Paris. Totuşi, pentru că trecătorii nu au stat destul de mult în cadru, "Boulevard du Temple" pare pustiu, cu excepţia a două persoane de pe trotuar. Se pare că unul dintre cei doi îi lustruia pantofii celuilalt, aşa că au zăbovit suficient în faţa obiectivului lui Daguerre pentru a deveni, fără să ştie, primele persoane fotografiate vreodată.
Dagherotipul producea o imagine inversată, care trebuia luminată la un anumit unghi pentru a putea observa detaliile. Fotografia rezultată era foarte fragilă, oxida în aer, iar imaginea se putea şterge cu degetul, astfel că, de obicei, erau închise în carcase ermetice. Procesul a continuat să fie folosit până la sfârşitul anilor 1860, când a fost înlocuit cu tehnici de fotografiere mult mai moderne.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:14
MAE: Nouă români rămân dispăruţi în urma inundaţiilor din Spania
-
astăzi, 18:53