- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (15.01.2024, 11:28)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima impresie bazată pe atractivitate poate fi modificată
Prima impresie pe care o formăm despre o persoană pe baza aspectului acesteia poate fi modificată sau chiar inversată atunci când primim informaţii contrastante despre atractivitatea acesteia, au descoperit oamenii de ştiinţă.
Urmărește
213 afișări
Prima impresie bazată pe atractivitate poate fi modificată
Cercetătorii de la Universitatea Ghent au făcut o serie de studii.
În primul studiu, participanţii au fost rugaţi să îşi formeze impresii despre persoane pe baza unor fotografii ale unor feţe cu diferite niveluri de atractivitate. Apoi au fost informaţi că fotografiile ar fi putut fi modificate, făcând ca persoanele atractive să pară mai mult sau mai puţin atractive decât sunt în realitate sau invers.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri prezidențiale 2024 și Referendum București. Până la ora 14:30, prezența la vot este de 32,42 %. 5,8 milioane de români au votat
-
Referendum local în Capitală. Prezenţa la vot în rândul bucureştenilor / Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Primăria Municipiului Bucureşti, precizări legate de referendumul local din Capitală: Mesaj pentru cei care au viză de flotant
-
Geoană acuză manipulare prin exit-poll-uri: De ce minţiţi românii?
Rezultatele au arătat că, deşi persoanele atractive erau în general evaluate mai pozitiv, informaţiile actualizate nu au modificat semnificativ aceste impresii iniţiale.
În al doilea studiu, informaţiile de actualizare au fost făcute mai explicite. Participanţilor li s-au arătat exemple de modul în care atractivitatea ar putea fi îmbunătăţită sau redusă în mod artificial cu ajutorul unui software de editare a fotografiilor.
Rezultatele celui de-al doilea studiu au fost mai concludente. Atunci când informaţiile de actualizare sugerau că o persoană era mai puţin atrăgătoare decât se credea iniţial, atributele pozitive asociate cu aceasta au scăzut.
În cel de-al treilea studiu, cercetătorii au măsurat impresiile participanţilor cu privire la atractivitate şi la trăsăturile de personalitate în două momente diferite - înainte şi după furnizarea informaţiilor de actualizare.
Constatările acestui al treilea studiu au fost cele mai convingătoare. Acesta a demonstrat că impresiile pozitive iniţiale bazate pe atractivitate pot fi inversate în mod semnificativ după actualizare.
De exemplu, dacă participanţilor li se spunea că o persoană pe care o considerau iniţial atractivă era de fapt mai puţin atractivă, aceştia îi acordau, de asemenea, o notă mai mică în ceea ce priveşte trăsăturile pozitive de personalitate.
Acest efect s-a produs chiar dacă participanţilor nu li s-a reamintit în mod explicit de informaţiile de actualizare atunci când au făcut al doilea set de evaluări.
Cercetătorii concluzionează că aceste rezultate au implicaţii importante pentru modul în care ne formăm impresii despre ceilalţi.
Constatările sugerează că, deşi prima impresie bazată pe atractivitate este puternică, aceasta nu este ireversibilă. Informarea oamenilor despre faptul că o persoană pe care o consideră atractivă este de fapt mai puţin atractivă poate duce la o schimbare a impresiilor lor despre personalitatea acelei persoane.
"De exemplu, dacă o persoană este respinsă pentru un loc de muncă sau pentru o relaţie din cauza atractivităţii sale, informaţiile actualizate despre atractivitatea reală a persoanei ar putea ajuta la reducerea acestei prejudecăţi", a spus Marine Rougier, autorul principal al studiului.
Studiul a fost publicat în European Journal of Social Psychology.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Un polițist de frontieră, desemnat să protejeze secția de vot, s-a împușcat în cap în propriul autoturism. Incidentul a avut loc în comuna Frătești din județul Giurgiu
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Pinguin alb rar filmat în Antarctica
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Până la ora 10:00, 4,30% dintre alegători au votat la referendumul din București. Ce se întâmplă după referendum
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Carmen Iohannis, gest neașteptat înainte de a vota. Unde a fost soția lui Klaus Iohannis înainte?! Ce ținută a ales pentru această zi!
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe