- Home
- Life-Inedit
- WASHINGTON, (14.02.2008, 15:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima migraţie umană spre America, blocată de gheţari timp de 20.000 de ani
Prima migraţie umană spre continentul american a fost împiedicată de gheţari, care au blocat populaţiile la porţile Noii lumi timp de 20.000 de ani.
Urmărește
6 afișări
Prima migraţie umană spre America a fost blocată de gheţari timp de 20.000 de ani
Potrivit unui studiu publicat în Public Library of Science (PLoS ONE), care se bazează pe analizele de ADN, ce permit retrasarea modificărilor genetice pe mai multe generaţii, şi pe compararea lor cu datele geologice şi arheologice, schimbă teoriile despre popularea Americilor admise până de curând de specialişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
Drulă: Vom lupta cu minciuna. Începem cu un vot împotriva acestui guvern
-
Bolojan: Că ne place, că nu ne place, una din primele decizii bune este să votăm acest guvern
Până recent se credea că un grup de maxim 100 de vânători a migrat din Asia în America prin strâmtoarea Bering. Noile date arată o extensie graduală a unui grup mult mai important, de 1.000 - 5.400 de persoane, migraţia având loc în trei episoade distincte.
Prima generaţie a început să se deplaseze, în urmă cu aproximativ 40.000 de ani, din Siberia până la istmul Bering, numit şi Beringia, astăzi situat sub gheţurile strâmtorii Bering. Populaţia a ocupat preriile uscate şi apoi pe cele mult mai fertile din America, în timp ce gheţurile se topeau, în urmă cu 15.000 de ani. Populaţia a crescut astfel de 16 ori, spun specialiştii.
Apoi, în decursul a 4.000 - 5.000 de ani, istmul Bering a fost înghiţit de ape, blocând orice altă expansiune din Asia.
Însă ocupaţia Beringiei a început înainte de ultima glaciaţie, iar această populaţie nu a putut ajunge în America, rămânand blocată în zonă mai multe mii de ani.
Analizând ADN-ul diverselor populaţii repartizate pe tot continentul american, cercetătorii au ajuns la următoarea concluzie: s-au dezvoltat două populaţii distincte, în urmă cu 40.000 de ani şi, respectiv, în urmă cu 15.000 de ani, cele două epoci fiind separate de o lungă perioadă marcată de o creştere mică sau inexistentă a populaţiei. Creşterea primei colonii a avut loc gradual, în timp ce dezvoltarea celei de-a doua a fost rapidă, ceea ce sprijină ideea că a avut loc o expansiune progresivă a populaţiei care a venit din Asia şi una rapidă, chiar în America.
Cercetătorii au reuşit să descopere şi mutaţiile genetice care au avut loc în decursul celor 20.000 de ani, în timp ce populaţia aştepta topirea gheţurilor.
Studiul a fost realizat de cercetătorii de la Universitatea din Florida, SUA.
Citește pe alephnews.ro: Guvernul Ciolacu 2 e învestit oficial, dar cu provocări majore înainte. Când încep miniștrii munca
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Când a descoperit Mircea Diaconu că suferă de cancer. A ținut totul... Fiica lui rupe tăcerea
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe