Cea mai rapidă coborâre de pe Everest. Prima persoană care a zburat cu parapanta de pe cel mai înalt vârf din lume a intrat în cărţile de istorie

  • În mai 2022, Pierre Carter a intrat în istorie, devenind prima persoană care a primit un permis din partea guvernului nepalez pentru a coborî de pe Everest.
  • Călătoria lui Carter spre Everest a fost una lungă. Un alpinist pasionat, el s-a interesat de zborul cu parapanta, dar a aşteptat ca echipamentul să devină mai ieftin şi mai uşor înainte de a-l putea transporta cu el pe munte.
  • Obiectivul lui Carter este să urce şi să coboare cu parapanta toţi cei şapte cei mai înalţi munţi din lume.
Urmărește
2078 afișări
Imaginea articolului Cea mai rapidă coborâre de pe Everest. Prima persoană care a zburat cu parapanta de pe cel mai înalt vârf din lume a intrat în cărţile de istorie

Sursa foto: Twitter

În vârstă de 55 de ani, originar din Johannesburg, Pierre Carter nu are sponsori corporativi sau un susţinător financiar. Îşi câştigă banii necesari pentru a-şi întreţine obiceiul de a face alpinism şi zbor cu parapanta prin intermediul slujbei sale de antreprenor.

Odată ce a început să se gândească serios la ideea de a merge pe Everest, Carter a decis să facă echipă cu Asian Trekking, o companie foarte apreciată care lucrează pe munte de 40 de ani, potrivit CNN.

Directorul său general, Dawa Steven Sherpa, este un nepalez nativ şi un pasionat de zbor cu parapanta, dar i-a spus lui Carter că obţinerea unui permis pentru a zbura de pe cel mai înalt vârf din lume nu se va întâmpla niciodată. Cu toate acestea, în timp ce Carter se pregătea pentru călătoria sa în Nepal din primăvara anului 2022, s-a gândit că nu ar strica să fie insistent.
 
„S-a întâmplat ceva în politică. Nu sunt sigur exact ce. Dar s-a schimbat undeva pe parcurs un ministru care, în mod evident, o bloca. A plecat şi a venit un alt ministru. Iar Dawa mi-a trimis brusc un mesaj în care îmi spunea: 'Cred că vom obţine o autorizaţie'. Există un nou ministru'", îşi aminteşte Carter.
 
Autorizaţia a venit la timp. Carter se afla deja în Nepal, aclimatizându-se, când a fost confirmat.
 
În total, i-a luat şapte săptămâni şi jumătate să călătorească în Nepal şi să urce pe cel mai înalt vârf din lume, şi doar 20 de minute să coboare.
 
Din cauza vitezelor mari atinse în timpul zborului cu parapanta, Carter şi Sherpa au lucrat din timp pentru a stabili cea mai bună rută posibilă de coborâre. Deşi a avut pentru scurt timp ideea de a ateriza în tabăra de bază a Everestului, Carter a renunţat rapid la acest gând când şi-a dat seama că şi-ar putea rupe cu uşurinţă un picior sau o gleznă dacă vântul ar fi prea puternic.
Carter ar putea deveni următoarea mare tendinţă de călătorie pe Everest.
 
Drept urmare, sud-africanul a simţit un sentiment de obligaţie de a-şi face planarea cât mai sigur şi mai responsabil posibil. „Precedentul a fost creat", spune el. „Cred că vom vedea mulţi oameni zburând anul viitor".
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici