Primul satelit din lemn în spaţiu. Japonezii testează materialul pentru viitoarele baze de pe Marte

  • O inovaţie spectaculoasă a fost lansată cu succes în spaţiu de la Centrul Spaţial Kennedy: LignoSat, primul satelit din istorie construit din lemn.
  • Micul satelit, nu mai mare decât palma unei mâini, este rezultatul colaborării dintre Universitatea din Kyoto şi compania Sumitomo Forestry.
Urmărește
632 afișări
Imaginea articolului Primul satelit din lemn în spaţiu. Japonezii testează materialul pentru viitoarele baze de pe Marte

Sursa foto: X

Cercetătorii japonezi vor să testeze lemnul ca alternativă durabilă pentru viitoarele misiuni pe Lună şi Marte.

Satelitul va fi supus unor condiţii extreme pe orbită, la 400 de kilometri deasupra Pământului, unde va experimenta şocuri termice puternice: temperatura va oscila între minus 100 şi plus 100 de grade Celsius la fiecare 45 de minute, pe măsură ce trece din umbră în lumină.

LignoSat (nume care vine din latinescul „lignum", însemnând lemn) va petrece şase luni pe orbită, după ce va fi lansat de pe Staţia Spaţială Internaţională. În această perioadă, senzorii săi vor monitoriza constant cum se comportă lemnul în condiţiile extreme din spaţiu.

Dacă experimentul reuşeşte, ar putea deschide calea pentru utilizarea lemnului în construcţia viitoarelor baze spaţiale, oferind o alternativă mai prietenoasă cu mediul faţă de materialele tradiţionale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici