Primul serviciu de livrare cu drone a primit aprobările necesare. Ce reguli trebuie să urmeze „roboţii curieri”

Proiectul "Wing/ Aripa" al companiei Google, primul serviciu de livrare cu ajutorul dronelor din lume, a primit, marţi, aprobările necesare în Australia, la nord de Canberra, unde a fost testat timp de un an şi jumătate, arată The Guardian.

Urmărește
1537 afișări
Imaginea articolului Primul serviciu de livrare cu drone a primit aprobările necesare. Ce reguli trebuie să urmeze „roboţii curieri”

Primul serviciu de livrare cu drone a primit aprobările necesare în Australia

Autoritatea aeronautică din Australia (Civil Aviation Safety Authority) a aprobat proiectul de serviciu de livrare de alimente, băuturi şi medicamente iniţiat de Alphabet, compania în care a fost restructurat Google în 2015.

Proiectul a fost în probe în ultimele 18 luni, iar, marţi, autorităţile australiene au anunţat că sistemul de control al traficului, întreţinere şi pregătire a operatorilor de drone, ca şi planurile de acţiune au fost examinate şi că toate problemele legate de riscuri sunt acoperite, astfel încât serviciul nu pune în pericol nici oamenii de la sol, nici aeronavele.

Aprobarea a fost acordată cu reguli stricte care stabilesc orele de funcţionare în timpul zilei.

Dronele nu au voie să treacă pe deasupra principalelor artere de circulaţie şi este prevăzută o distanţă minimă pe care trebuie să o păstreze faţă de oamenii de la sol.

În timpul probelor au fost înregistrate plângeri potrivit cărora sunetul făcut de micile aparate de zbor se putea auzi din casă.

Serviciul va debuta cu o primă serie de 100 de adrese, care au fost alese înainte să se extindă în toată zona.

Compania estimează că, încă din acest stadiu, livrarea cu ajutorul dronelor ar putea adăuga un profit de 30 - 40 de milioane de dolari. Printre beneficiile declarate de Google, livrarea cu ajutorul dronelor ar reduce atât costurile, cât şi emisiile de carbon, aparatele fiind capabile să livreze mai mult de un sfert din comenzile de mâncare şi până la 6% din cumpărăturile făcute în zona capitalei australiene până în 2030.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici