- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (11.12.2013, 17:43)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Primul zbor privat pe Marte: detalii despre etapa inaugurală a misiunii, prezentate de organizatori
Compania olandeză Mars One, organizatoarea primului zbor privat către Marte, la care s-au înscris deja peste 200.000 de voluntari, a prezentat, marţi, detalii despre prima etapă a acestei misiuni, care va include lansarea unui satelit şi a unei capsule ce va coborî pe planeta roşie peste patru ani.
Urmărește
342 afișări
Bas Lansdorp (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)
Mars One, o companie non-profit, a anunţat marţi că a angajat companiile Lockheed Martin Space Systems şi Surrey Satellite Technology pentru a construi un satelit şi o capsulă pe care intenţionează să le lanseze peste patru ani.
Această misiune robotizată va fi lansată spre Marte în ianuarie 2018, cu doi ani mai târziu decât era programat iniţial, a anunţat Bas Lansdorp, fondatorul companiei Mars One.
Contractul cu Lockheed Martin pentru construirea unei capsule care să coboare pe Marte - asemănătoare cu capsula Phoenix creată de NASA în 2007 - a fost încheiat pentru suma de 250.000 de dolari, potrivit CBS News.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Rezultatele din șapte state swing vor decide Președintele SUA. Republicanii susțin că Trump va lua Pennsylvania, care are cele mai multe voturi electorale
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Mars One a plătit companiei Surrey Satellite circa 60.000 de dolari pentru a crea primul satelit "geostaţionar" al planetei roşii, care va fi lansat tot în timpul aceluiaşi zbor inaugural.
Pentru a contribui la finanţarea acestui proiect, Mars One a lansat şi o campanie de crowdfundig pe platforma IndieGoGo. Proiectul a adunat 10.000 de dolari în prima oră de la apariţia sa pe acea platformă, iar, miercuri dimineaţă, suma ajunsese la 27.000 de dolari.
Un gardian, o mamă care îşi şcolarizează copiii la domiciliu şi un actor de stand-up comedy se numără printre cei peste 200.000 de voluntari din lumea întreagă care s-au înscris pe site-ul companiei olandeze pentru a deveni primii colonişti de pe Marte.
Voluntarii, al căror număr va fi redus la 40, înainte de a fi incluşi într-un program de antrenament intensiv, au dezvăluit obiectele pe care le-ar lua în valizele lor dacă vor fi selecţionate.
Un aplicant din Australia a spus că şi-ar lua cu el instrumentul său preferat, ukulele, căruia i-a pus numele "Amanda", iar un voluntar din Statele Unite spune că ar lua cu el o jucărie din pluş, foarte pufoasă, în forma unei manguste.
Până în 2015, candidaţii selecţionaţi vor începe un regim de antrenament de opt ani, în timpul căruia vor învăţa tehnicile care să îi ajute să reziste la perioadele îndelungate de izolare.
Majoritatea aplicanţilor pentru această călătorie pe Marte provin din Statele Unite. În topul ţărilor cu cei mai numeroşi aplicanţi locurile următoare au fost ocupate de China şi India.
Pentru acest proiect de 4 miliarde de dolari, înfiinţat în 2010 de inginerul Bas Lansdorp, Mars One doreşte să îşi recupereze investiţia prin scoaterea la vânzare a drepturilor de televizare a acestei misiuni spaţiale.
Participanţii şi-au dat acordul să rămână pe Marte până la sfârşitul vieţilor lor şi să fie filmaţi pentru un reality show realizat după modelul emisiunii "Big Brother".
Compania olandeză vrea să lanseze primul modul cu provizii care va coborî pe Marte cel mai devreme în octombrie 2016. Un "rover de instalare" va ajunge pe Marte în 2018. Acest rover va avea misiunea de a alege cel mai bun loc de pe Marte în care vor coborî viitoarele module.
În 2021, toate componentele viitoarei colonii umane vor ajunge la destinaţie, în şase module separate - două module pentru traiul zilnic, două unităţi cu instalaţii pentru întreţinerea vieţii, o a doua unitate cu provizii şi un al doilea rover.
Reprezentanţii olandezi spun că acele capsule vor fi testate de opt ori înainte de a fi utilizate pentru a transporta oameni - o metodă despre care directorii de la Mars One spun că va face călătoria spre Marte "mult mai sigură decât misiunile spre Lună".
A doua etapă a misiunii va include interviuri cu membrii din comitetul director al companiei Mars One, iar candidaţii care vor avansa în etapa a treia vor concura între ei.
Etapa a treia va include o serie de probe şi teste concepute pentru a-i pregăti pe voluntari pentru misiune. Ele vor fi transmise la televiziune şi pe internet.
Grupul olandez spune că vizează amenajarea primei colonii umane pe Marte peste cel mult un deceniu.
Călătoria spre Marte, care se află la o distanţă de circa 64,3 milioane de kilometri de Terra, în funcţie de poziţionarea pe orbită, durează aproximativ 200 de zile.
Bugetul misiunii, de 4 miliarde de dolari, este mult mai mare decât suma de 1,8 miliarde de dolari cheltuită de NASA pentru roverul Curiosity, cel mai avansat robot trimis de pământeni pe Marte.
Mars One vrea să finanţeze proiectul prin intermediul unui reality-show TV, în cadrul căruia vor fi aleşi cei 24 participanţi şi care va prezenta pregătirea acestora.
Telespectatorii vor vota şi vor alege prima echipă, alcătuită din patru voluntari, care va decola de pe Terra peste cel mult 10 ani. Până în anul 2033, colonia umană de pe Marte va include 20 de voluntari.
Citește pe alephnews.ro: Ce ar însemna o președinție Trump pentru războaiele globale și securitatea europeană? Ucraina și Israel sunt principalele subiecte
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
Dezastru în industria auto: Producătorul german de piese auto Schaeffler a anunţat că dă afară 4.700 de persoane. În septembrie, gigantul german a trimis înştiinţări de şomaj tehnic angajaţilor de la fabrica din Braşov
Se adună nori de criză. Un uriaş magazin din China, pe care unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume a vrut să îl umple ochi cu haine, genţi şi pantofi de milioane de euro, acum stă gol şi abandonat. Să fie acesta primul semn că şi în buzunarele bogaţilor a început să bată vântul?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce s-a descoperit la autopsia femeii care a murit în fața spitalului din Slatina. Rudele acuză medicii de malpraxis
CANCAN.RO
Aparatul de bucătărie pe care OBLIGATORIU trebuie să îl deconectați peste noapte pentru a evita un incendiu
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:39
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
astăzi, 21:33
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 986. Guvernatorul unei regiuni cheie din Rusia a demisionat / Zelenski: 11.000 de soldaţi nord-coreeeni se află deja în regiunea rusă Kursk / Serviciile secrete britanice: Regiunea Doneţk rămâne o prioritate pentru forţele ruse