Prince a "dispărut" de pe reţelele de socializare

Cântăreţul american Prince, care nu a făcut un mister din dezgustul său faţă de industria muzicală, a "dispărut" brusc de pe toate reţelele de socializare, inclusiv de pe Facebook, Twitter şi YouTube, la două luni după lansarea celor mai recente două albume ale sale.

Urmărește
317 afișări
Imaginea articolului Prince a "dispărut" de pe reţelele de socializare

Prince a "dispărut" de pe reţelele de socializare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Miercuri dimineaţă, conturile de pe Twitter, Facebook şi YouTube ale cântăreţului Prince nu mai erau accesibile.

Prince nu a oferit deocamdată nicio explicaţie pentru acest gest, însă cele mai recente două albume ale sale, lansate simultan în septembrie, puteau fi încă ascultate pe site-ul de streaming muzical Spotify.

În general, muzicienii, indiferent dacă sunt mai puţin cunoscuţi sau aclamaţi în lumea întreagă, văd în reţelele de socializare un mijloc indispensabil de promovare a pieselor sale.

În schimb, Prince s-a arătat întotdeauna sceptic faţă de aportul reţelelor Twitter şi Facebook şi şi-a ascuns dezgustul faţă de industria muzicală.

În 1992, artistul a semnat un contract cu casa de discuri Warner Bros., de care s-a despărţit după câţiva ani, deranjat de maniera în care era tratat de managerii uriaşului grup american.

Totuşi, în acest an, cântăreţul a semnat din nou un contract cu Warner Bros., alături de care a lansat în septembrie două albume noi - "Art Official Age" şi "Plectrumelectrum".

Prince, în vârstă de 56 de ani, s-a făcut remarcat în Minneapolis (statul Minnesota) la sfârşitul anilor 1970, abordând un stil original care combina influenţele funk, rock şi pop. Albumul său din 1980, "Dirty Mind", i-a adus aprecierea din partea publicului, iar materialul "1999", lansat trei ani mai târziu, a avut un succes răsunător. Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest album s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei cu acelaşi titlu, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry". "Purple Rain" a fost recompensat cu două premii Grammy, iar filmul omonim, regizat de Albert Magnoli, a primit Oscarul pentru cea mai bună coloană sonoră originală.

În anii 1990, Prince a avut o serie de dispute cu casa de discuri care îi producea albumele şi pentru o vreme a dorit ca fanii să îl recunoască cu ajutorul unui simbol, nu cu numele său de scenă. Ulterior, Prince şi-a reluat numele şi a revenit în fruntea topurilor muzicale cu albume precum "Musicology", "3121" şi "LotusFlow3r".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici