- Home
- Life-Inedit
- OSLO, (04.12.2012, 14:23)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prinţesa moştenitoare a Norvegiei, bonă pentru doi bebeluşi, în timpul unei vizite secrete în India
Prinţesa moştenitoare Mette-Marit a Norvegiei a efectuat o vizită secretă în India, pentru a avea grijă de nişte bebeluşi gemeni, născuţi cu ajutorul unei mame-surogat, până la sosirea în această ţară a părinţilor copiilor, un cuplu de bărbaţi gay, a anunţat, luni, casa regală norvegiană.
Urmărește
404 afișări
Prinţesa moştenitoare a Norvegiei, bonă pentru doi bebeluşi, în timpul unei vizite secrete în India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Având un paşaport diplomatic care îi garantează accesul imediat în orice ţară, viitoarea regină a Norvegiei a luat avionul, în octombrie, atunci când unul dintre angajaţii casei regale norvegiene, care îi este şi un bun prieten, şi soţul acestuia, nu au putut să călătorească în India - pentru că nu au primit viza - pentru a fi alături de bebeluşii lor născuţi cu ajutorul unei mame purtătoare, informează Reuters.
"Pentru mine, această poveste a constat în faptul că doi bebeluşi stăteau singuri într-un spital din New Delhi", a declarat prinţesa Mette-Marit într-un comunicat de presă. "Aveam posibilitatea de a face acea călătorie şi am vrut să fac acest lucru, întrucât puteam să îl fac", a adăugat ea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Prinţesa norvegiană nu a semnalat autorităţilor indiene prezenţa ei şi a petrecut câteva zile alături de cei doi bebeluşi la Manav Medicare Centre. Personajul angajat al acelei clinici a crezut că prinţesa Norvegiei, soţia prinţului moştenitor Haakon, era o simplă bonă.
În timp ce prinţesa era plecată din ţară, numele ei a continuat să apară în programul oficial al casei regale, iar absenţa ei de la un dineu organizat de Parlamentul norvegian nu a fost explicată.
O rudă a celor doi bărbaţi a reuşit în cele din urmă să ajungă în India şi a preluat sarcina de "bonă" de la prinţesa Mette-Marit. În cele din urmă, cei doi bărbaţi gay au primit viza în noiembrie şi i-au adus în Norvegia pe cei doi bebeluşi, au precizat reprezentanţii casei regale.
Naşterile cu ajutorul mamelor-surogat reprezintă un subiect intens dezbătut în Norvegia, o ţară în care guvernul nu îi încurajează pe norvegieni să plătească sume importante mamelor-surogat pentru copiii acestora.
Norvegia, o ţară protestantă, a fost cel de-al doilea stat din lume care a legalizat, în 1993, parteneriatele familiale între persoanele de acelaşi sex. În Norvegia, căsătoriile gay au fost legalizate în 2009.
Prinţesa Mette-Marit a spus că este conştientă de această polemică, susţinând însă că nu ia apărarea niciuneia dintre părţi şi că a făcut doar "ceea ce un prieten trebuie să facă".
"Uneori, viaţa te pune în situaţii pentru care există puţine soluţii bune. Aceasta a fost una dintre ele. Acum are loc o importantă dezbatere despre naşterile cu ajutorul mamelor-surogat, iar călătoria mea în India nu a însemnat că iau apărarea vreuneia dintre cele două tabere", a precizat prinţesa Mette-Marit.
Mette-Marit a devenit prinţesa moştenitoare a Norvegiei după ce s-a căsătorit cu prinţul moştenitor Haakon al Norvegiei pe 25 august 2001. Cuplul princiar are doi copii, iar Mette-Marit sprijină numeroase cauze umanitare şi proiecte artistice.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
El este Alexandru, tânărul de 26 de ani mort în accident, fără să aibă vreo vină! Iubita lui e în stare gravă
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:11
-
astăzi, 12:34