Privelişti înfricoşătoare şi impresionante. Cele mai frumoase platforme panoramice din lume - FOTO, VIDEO

De la poduri suspendate în munţi, în Europa, până la terase din sticlă în vârful zgârie-norilor din America de Nord, platformele panoramice care alcătuiesc această listă pot fi înfricoşătoare, dar merită, cu siguranţă, vizitate.

Urmărește
10629 afișări
Imaginea articolului Privelişti înfricoşătoare şi impresionante. Cele mai frumoase platforme panoramice din lume - FOTO, VIDEO

Cele mai frumoase platforme panoramice - FOTO (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

  • Scara către nicăieri, gheţarul Dachstein, Austria

Cei care vor să viziteze platforma din Alpi trebuie mai întâi să traverseze cel mai înalt pod din Austria, care e suspendat la 396 de metri deasupra prăpastiei. Accesul se face, apoi, pe o scară cu 14 trepte, la capătul căreia se află un spaţiu împrejmuit de pereţi din sticlă. Karl Höflehner, cel care a supravegheat lucrările, spune că, în total, construcţia a durat şase luni.

  • Punţile de observaţie Tokyo Skytree, Japonia

Turnul Tokyo Skytree este a treia cea mai înaltă clădire din lume, cu o înalţime de 628 de metri. Prima punte de observaţie, la 350 de metri, are podeaua transparentă, iar cea de-a doua, situată la 450 de metri, are pereţi din sticlă. În zilele senine se poate vedea muntele Fuji, situat la 100 de kilometri de Tokyo, relatează CNN.

  • Kinzua Skywalk, Statele Unite

Construcţia are o istorie bogată şi interesantă. Construit în 1882, viaductul Kinzua era cel mai înalt şi cel mai lung din lume. În 1900 s-au folosit peste 3.000 de tone de oţel pentru a-l recondiţiona şi moderniza şi a rezistat până în 2003, când o furtună a distrus 11 din cele 20 de turnuri pe care le avea. Platforma Skywalk, care are o podea din sticlă, a fost construită pe structura turnurilor rămase şi se întinde pe 190 de metri.

  • AlpspiX, Germania

Situată pe muntele Alpspitze, din Bavaria, platforma este alcătuită din două pasarele din oţel, dispuse în formă de X. Cei care au curajul să meargă până în capătul acestora, unde se află un perete de sticlă, pot să privească în prăpastie, de la mai mult de 1.000 de metri înălţime. AlpspiX rămâne deschisă şi iarna, pentru că podeaua permite trecerea zăpezii şi a gheţii.

  • EdgeWalk, CN Tower, Canada

Cu o înălţime de 553 de metri, CN Tower era cea mai înaltă clădire din lume, atunci când a fost construit, în 1976. EdgeWalk este o atracţie populară pentru amatorii de senzaţii tari, care se pot prinde cu o coardă de siguranţă şi pot merge pe exteriorul clădirii, la 356 de metri înălţime. Turnul include şi o a doua platformă, cu podeaua din sticlă de doar 2.5 inchi, 6.5 centimetri, grosime, situată la 342 de metri.

  • The Ledge, Statele Unite ale Americii

The Ledge este o atracţie turistică care include patru platforme panoramice din sticlă, ataşate de Willis Towers, cea mai înaltă clădire din Chicago şi a doua din Statele Unite. Din 2009, de la inaugurare, The Ledge a fost vizitat de peste şase milioane de persoane şi a fost scena a mai mult de 500 de cereri de căsătorie. Vizitatorii pot vedea până la 50 de mile, 80 de kilometri, depărtare, în patru state americane.

  • Cliffwalk, Canada

Cliffwalk este o pasarelă de 213 metri, ataşată unei stânci din granit, deasupra râului Capilano. În cel mai înalt punct, Cliffwalk este suspendată la 90 de metri deasupra apei. Pentru construcţia platformei s-au utilizat 40 de tone de oţel, iar pentru fixarea ei s-au folosit ancore care au fost introduse şase metri în stâncă.

  • The View from The Shard, Anglia

The Shard este cea mai înaltă clădire din Marea Britanie şi din Uniunea Europeană, cu o înălţime de 306 metri. The View from The Shard se află  la 244 de metri înălţime, platforma de la etajul 72 oferind o panoramă extraordinară, de 360 de grade. În zilele senine, vizitatorii pot să vadă până la 40 de mile, 64 de kilometri, distanţă, observând întreaga Capitală.

  • Puntea de observaţie Stegastein, Norvegia

Departamentul Autostrăzilor din Norvegia a decis realizarea construcţiei ca parte a planului de a îmbunătăţi aspectul rutelor turistice ale ţării. Panoul din sticlă de la capătul punţii Stagestein dă impresia vizitatorilor că ar putea să cadă oricând în prăpastie. Amatorii de senzaţii tari pot să privească în gol de la o înălţime de peste 600 de metri.

  • Top of Tirol, gheţarul Stubai, Austria

Platforma construită în 2008 oferă o privelişte uimitoare asupra celor 103 vârfuri montane din zonă. Materialele de construcţie necesare realizării proiectului au fost transportate cu elicopterul până la altitudinea de 3.180 de metri deasupra nivelului mării, unde se află atracţia turistică. 19 tone de oţel au fost folosite pentru construirea uimitorului punct de observaţie.

  • Dachstein Skywalk, Austria

A doua atracţie turistică de pe această listă care se află pe gheţarul austriac oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira peisaje care se întind pe sute de kilometri. De pe puntea care are o podea din sticlă se pot observa, în zilele senine, munţii Triglav, din Slovenia şi pădurile din Republica Cehă.

  • Platforma panoramică Matteo Thun, Italia

Situată în regiunea Merano, din Italia, platforma în formă de binoclu oferă o privelişte superbă asupra pădurilor de stejar. Una dintre numeroasele puncte de observaţie aflate în grădinile Trauttmansdorff, desemnate recent cele mai frumoase din ţară, platforma Matteo Thun a fost numită după arhitectul care a realizat-o, în 2005.

  • Grand Canion Skywalk, Statele Unite ale Americii

Pasarela în formă de potcoavă, construită din sticlă şi oţel, se întinde pe 21 de metri de la marginea stâncii, la o înălţime de aproape o milă, 1.600 de metri, deasupra prăpastiei. Skywalk, unul dintre principalele puncte de atracţie din zona Marelui Canion, a costat 30 de milioane de dolari şi a fost inaugurată de astronautul Buzz Aldrin, a doua persoană care a păşit pe suprafaţa Lunii. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici