Probleme Facebook. Cofondatorul aplicaţiei WhatsApp îndeamnă studenţii să-şi şteargă conturile

În cadrul unei conferinţe susţinute la Universitatea Stanford, cofondatorul aplicaţiei WhatsApp, Brian Acton, şi-a apărat decizia de a vinde aplicaţia către compania Facebook, pentru suma de 19 miliarde de dolari. Totuşi, Acton i-a îndemnat pe studenţi să îşi şteargă conturile de Facebook, relatează Buzzfeed News.

Urmărește
10554 afișări
Imaginea articolului Probleme Facebook. Cofondatorul aplicaţiei WhatsApp îndeamnă studenţii să-şi şteargă conturile

Cofondatorul aplicaţiei WhatsApp îndeamnă studenţii să-şi şteargă conturile de Facebook

Brian Acton a fost unul dintre cei invitaţi la o conferinţă pentru studenţii cursului Computer Science 181, susţinut la Universitatea Stanford. Acton, în vârstă de 47 de ani, care este un fost student al universităţii, a explicat principiile aplicaţiei WhatsApp şi decizia crucială de vinde aplicaţia către Facebook în 2014.

Acton a criticat companiile sociale, precum Facebook, pentru comercializarea confidenţialităţii în schimbul profitului, chiar dacă şi el profitat de pe urma sistemului. 

De asemenea, Acton a criticat modelele de profit a companiilor Facebook şi Google, precum şi „ecosistemul din Silicon Valley”, locul în care anteprenorii sunt presaţi să „alerge după capital speculativ” şi salarii mari pentru a satisface angajaţii şi acţionarii.

„Mă întorc în Silicon Valley şi lumea mă întreabă dacă nu puteam păstra aplicaţia, iar răspunsul meu este întotdeauna nu”, afirmă Acton, referindu-se la decizia „raţională” de a obţine „saci de bani”.

„Aveam 50 de angajaţi în subordine şi trebuia să mă gândesc şi la interesul lor. Am fost nevoit să mă gândesc la investitorii noştri şi la pachetul meu minoritar. Nu puteam să spun nu, nici dacă voiam”, adaugă acesta.

Apariţia la conferinţa de la Universitatea Stanford este a doua instanţă în care Acton adresează deteriorarea relaţiei sale cu Mark Zuckerberg.

„Modelul de afacere al WhatsApp era: vă oferim un serviciu timp de un an pentru un dolar”, continuă Acton. „Nu era cel mai extraordinar model, dar dacă aveam un miliard de utilizatori, aveam 1 miliard de dolari profit în fiecare an. Asta nu este ce Google sau Facebook caută. Cele două companii vor un profit de miliarde”, adaugă acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici