Procesul lui Michael Jackson: Conrad Murray nu le-a spus paramedicilor că îi administrase propofol

Unul dintre membrii echipei de paramedici de pe ambulanţa care l-a transportat pe Michael Jackson la spital a declarat vineri, în cea de-a patra zi a procesului intentat lui Conrad Murray, că medicul nu i-a informat că îi administrase propofol cântăreţului.

Urmărește
588 afișări
Imaginea articolului Procesul lui Michael Jackson: Conrad Murray nu le-a spus paramedicilor că îi administrase propofol

Procesul lui Michael Jackson: Conrad Murray nu le-a spus paramedicilor că îi administrase propofol (Imagine: Medifax Foto/AFP)

Procurorii care se ocupă de acest caz i-au audiat vineri pe paramedicii care au răspuns la apelul de urgenţă făcut de la reşedinţa lui Michael Jackson în ziua decesului acestuia, pe 25 iunie 2009.

Totodată, au fost audiaţi alţi martori, pentru a demonstra că Murray a dat dovadă de neglijenţă în ceea ce priveşte îngrijirea medicală pe care trebuia să i-o asigure starului, aceasta fiind principala cauză a morţii cântăreţului, potrivit bbc.co.uk.

Paramedicul Richard Senneff a declarat, în timpul audierii de vineri, că medicul personal al lui Michael Jacskon, Conrad Murray, a omis să le spună că îi administrase starului propofol - un anestezic puternic folosit de acesta ca somnifer.

Medicul a minţit în legătură cu starea de sănătate a lui Michael Jackson

În timp ce încercau să-l resusciteze pe Michael Jackson, Murray le-a spus că i-a dat cântăreţului numai un sedativ, lorazepam, şi că acesta nu suferea de nicio boală, a mai spus Senneff.

Procurorii au spus că Murray i-a minţit pe paramedici în ceea ce priveşte starea de sănătate a lui Jackson şi a încercat să ascundă faptul că îi administra starului propofol.

Senneff, primul dintre membrii echipei de salvare care a intrat în dormitorul lui Jackson, a spus că Murray părea agitat şi transpira din abundenţă.

"Ştiu că am ajuns acolo foarte foarte repede. Acest lucru înseamna că aveam şanse foarte mari să îi repornim inima, dacă aceasta era problema", a spus Senneff.

Michael Jackson era mort din punct de vedere clinic când au sosit paramedicii

Dar pielea lui Jackson era rece la atingere şi ochii lui erau deschişi, fapt care sugera că inima sa nu mai bătea de mai mult de cinci minute, a explicat paramedicul.

Totodată, în cele 42 de minute pe care le-a petrecut încercând să-l resusciteze pe Michael Jackson, el a observat o serie de simptome care nu coincideau cu informaţiile pe care i le-a oferit Murray.

El le-a mai spus juraţilor de la Curtea Superioară din Los Angeles că Murray se ocupa cu strângerea mai multor obiecte aflate lângă patul lui Jackson, după ce trupul acestuia a fost transportat la ambulanţă.

Medicul a petrecut câteva momente singur în dormitorul starului, înainte să se alăture paramedicilor care l-au transportat pe Jackson la spital, a mai spus Senneff.

Tot vineri, a fost audiat medicul Richelle Cooper, şeful serviciului de urgenţe de la the Ronald Reagan UCLA Medical Center, unde a fost transportat trupul neînsufleţit al lui Michael Jackson.

"Atunci când paramedicii au sosit, pacientul era mort din punct de vedere clinic", a spus aceasta. "Pe acest lucru m-am bazat când i-am pronunţat decesul", a mai spus Cooper.

În prima săptămână a procesului în care Conrad Murray este judecat pentru omucidere involuntară, juraţii au ascultat mărturiile promotorilor concertelor pe care starul urma să le susţină la Londra în vara anului în care a murit, ale coregrafului, asistentului personal şi gărzilor de corp.

Procurorii au analizat evenimentele produse în momentele de după ce Jackson a încetat să mai respire, în încercarea de a demonstra că Murray a vrut să ascundă faptul că starul utiliza propofol ca somnifer.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol. Conrad Murray, al cărui proces a debutat marţi dimineaţă, la Los Angeles, a recunoscut că i-a administrat propofol cântăreţului american în dimineaţa morţii acestuia - la cererea lui expresă -, însă a respins acuzaţiile procurorului, potrivit cărora şi-a părăsit pacientul şi i-a asigurat îngrijiri medicale "foarte îndepărtate de standardele cerute".

În cazul în care va fi condamnat, medicul în vârstă de 58 de ani, eliberat pe cauţiune după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina.

Audierile în procesul lui Conrad Murray - care va dura aproximativ cinci săptămâni - vor fi reluate luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici