- Home
- Life-Inedit
- WINDHOEK, (05.03.2013, 16:57)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii filmului "Mad Max: Fury Road", acuzaţi de distrugerea unor arii protejate din Namibia
Producătorii celui de-al patrulea film din franciza "Mad Max", intitulat "Mad Max: Fury Road", au fost acuzaţi de mai mulţi ecologişti şi de profesionişti din turism că filmările pentru această peliculă, realizate în 2012, au distrus câteva arii protejate din deşertul Namib.
Urmărește
260 afișări
Producătorii filmului "Mad Max: Fury Road", acuzaţi de distrugerea unor arii protejate din Namibia
Aceste distrugeri au fost confirmate şi de un raport care a fost dat publicităţii în cursul zilei de luni.
Filmările pentru acest proiect cinematografic, regizat de australianul George Miller, în a cărui distribuţie figurează Charlize Theron şi Tom Hardy, au avut loc între iulie şi decembrie, într-o regiune din deşertul Namib, devenită recent Parcul Naţional Dorob.
"Au creat piste în zone virgine şi chiar m-au împiedicat o dată să îi conduc pe câţiva vizitatori ai parcului într-o zonă turtistică, pentru că ei filmau acolo", a declarat Tommy Collard, un tur-operator cu sediul în staţiunea balneară Swakopmund.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Ion Cristoiu: Politicienii noştri sînt în viaţa ţării ceea ce sînt instalatorii în baie
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează onomastica
-
Războiul intră într-un nou an. Ucraina pierde teren în faţa Rusiei, dar Zelenski promite rezistenţă totală în 2025
"Cel mai rău este faptul că echipa de filmare a încercat să şteargă urmele trăgând plase pe deasupra (nisipului, n.r.) şi smulgând astfel mai multe plante", a adăugat Collard. "Am adunat multe dovezi fotografice cu ajutorul altor tur-operatori de pe coastă", a spus el, adăugând că multe animale de talie mică, precum şopârle, gecko şi cameleoni, au avut de suferit, la fel ca o varietate rară de cactuşi.
Autoritatea independentă pentru conservare şi administrare a coastei namibiene (NACOMA) a fost sesizată şi acest organism a întocmit un raport, care a fost predat în decembrie Ministerului Turismului din Namibia.
"Da, zone din deşertul Nanim au fost distruse", a confirmat autorul raportului, Josh Henschel: "Într-o zonă, a fost utilizat un plug de arat".
"Permisele şi autorizaţiile de mediu eliberate de Ministerul Mediului pentru proiectul «Mad Max» nu erau destul de precise pentru a încadra realizarea filmului în contextul respectării mediului înconjurător", estimează autorii raportului.
Comisia namibiană a filmului (NFC) a reacţionat cumpărând o pagină întreagă de publicitate în cotidianul guvernamental New Era pentru "a respinge acuzaţiile" referitoare la acele filmări. "Producţia, spre satisfacţia noastră, a făcut faţă responsabilităţilor din Namibia (...) Nu avem nimic să ne reproşăm", a adăugat NFC, acuzând presa locală de raportarea unor "contra-adevăruri" şi de "pătarea" reputaţiei ţării.
Ministerul Mediului a difuzat la rândul său un comunicat oficial în care îşi exprimă satisfacţia pentru felul în care echipa de filmare s-a comportat în zona în care a fost turnat lungmetrajul.
În 2012, Namibia şi-a depus candidatura la UNESCO pentru ca partea meridională a deşertului Namib să fie declarat "patrimoniu al umanităţii". Peisajul din această regiune este alcătuit din dune cristalizate, remarcabil sculptate şi transformate de vânt de-a lungul timpului.
Intriga filmului "Mad Max: Fury Road" este ţinută secretă de producători, însă presa americană a reuşit să afle câteva detalii: acţiunea filmului va avea loc la puţin timp după evenimentele prezentate în "Mad Max: Cupola Tunetului/ Mad Max: Beyond Thunderdome", al treilea film din serie, lansat pe marile ecrane în 1985.
Primele trei filme din franciza "Mad Max" - "Mad Max" (1979), "Mad Max: Războinicul Şoselelor" (1981) şi "Mad Max: Cupola Tunetului" (1985) - au avut încasări de 68,6 milioane de dolari în Statele Unite.
Citește pe alephnews.ro: Elon Musk stârnește speculații după ce și-a schimbat numele în Kekius Maximus pe X
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
VIDEO. Marcel Ciolacu a postat un filmuleț în care arată că și-a făcut tatuaj pe mâna stângă cu mesajul „Nu se mărește TVA-ul”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe