- Home
- Life-Inedit
- WELLINGTON, (20.11.2012, 14:28)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Producătorii "The Hobbit", acuzaţi de moartea unor animale în timpul filmărilor - VIDEO
Producătorii filmului "Hobbitul: O călătorie neaşteptată", primul lungmetraj din franciza "The Hobbit", ce va fi lansat peste câteva săptămâni, au fost criticaţi de o asociaţie americană, care afirmă că mai multe animale au murit în timpul filmărilor pentru această peliculă.
Urmărește
640 afișări
Producătorii "The Hobbit", acuzaţi de moartea unor animale în timpul filmărilor
Filmările pentru "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" au avut loc în Noua Zeelandă. Marţi, producătorii acestui film au respins acuzaţiile care le-au fost aduse.
Asociaţia PETA afirmă că 27 de animale - cai, oi, gâşte şi găini - au pierit în timpul filmărilor pentru acest lungmetraj regizat de Peter Jackson, cineastul devenit celebru după ce a realizat trilogia "Stăpânul inelelor".
PETA a lansat un apel cinefililor din lumea întreagă, îndemnându-i să boicoteze primul din cele trei filme din noua franciză "The Hobbit", realizat cu un buget impresionant - 500 de milioane de dolari. Acest lungmetraj va avea premiera mondială la Wellington (Noua Zeelandă), săptămâna viitoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Peter Jackson şi producătorii filmului au declarat că scenele în care au apărut animale au fost turnate sub supravegherea experţilor de la American Humane Association, o organizaţie care militează împotriva "maltratării copiilor şi a animalelor", potrivit site-ului ei oficial.
"Niciun animal nu a murit, nici nu a fost rănit, în timpul filmărilor" şi 50% din scenele în care au apărut animale au fost create pe computer", au precizat producătorii filmului.
PETA a recunoscut faptul că cele mai multe dintre incidentele vizate nu s-au petrecut direct în timpul filmărilor acelor scene de film, ci în fermele unde erau adăpostite acele animale, din cauza unor neglijenţe.
Producătorii filmului au spus că acele acuzaţii provin de la foşti îngrijitori de animale, concediaţi în timpul filmărilor, întrebându-se, totodată, despre adevăratele intenţii ale acestora.
Filmat în peisajele grandioase din Noua Zeelandă, filmul "Hobbitul: O călătorie neaşteptată" va fi lansat pe marile ecrane din lumea întreagă în luna decembrie.
Romancierul britanic JRR Tolkien a publicat volumul "The Hobbit" în 1937, dezvoltând apoi aventurile din acest volum în romanul "Stăpânul inelelor", publicat în 1954.
Primul film din trilogia "The Hobbit" - "Hobbitul - O călătorie neaşteptată/ The Hobbit - An Unexpected Journey" - va avea premiera pe marile ecrane româneşti pe 14 decembrie.
Cel de-al doilea film al trilogiei "The Hobbit" va fi lansat în cinematografe pe 13 decembrie 2013, în timp ce cel de-al treilea este aşteptat în vara anului 2014.
Cele trei filme din trilogia "Hobbitul" spun o poveste care se petrece în Pământul de Mijloc, cu 60 de ani înainte de acţiunea din "Stăpânul Inelelor", pe care regizorul Peter Jackson şi echipa sa de producţie au adus-o pe marile ecrane în trilogia blockbuster ce a culminat cu "Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui", premiat cu trei Oscaruri - pentru cel mai bun lungmetraj, cea mai bună regie şi cel mai bun scenariu adaptat.
Aventura urmăreşte călătoria personajului principal Bilbo Baggins, care ia parte la o expediţie de proporţii epice, pentru a redobândi de la fiorosul dragon Smaug regatul pierdut al gnomilor, Erebor. Abordat pe nepusă masă de vrăjitorul Gandalf cel Sur, Bilbo se alătură unui grup de treisprezece gnomi, conduşi de legendarul războinic Thorin Scut de Stejar. Călătoria lor îi va purta în Ţara Pustietăţii, pe tărâmuri înşelătoare, pline de goblini, orci şi vrăjitori.
Deşi ţinta lor se află la răsărit, către Muntele Singuratic, ei trebuie mai întâi să treacă prin tunelurile goblinilor, unde Bilbo o întâlneşte pe creatura care îi va schimba pe vecie viaţa, Gollum. Singur cu Gollum pe malurile unui lac subteran, neştiutorul Bilbo Baggins nu descoperă doar că posedă un curaj şi o ingeniozitate care îl surprind chiar şi pe el, ci intră şi în posesia "preţiosului" inel al lui Gollum, cu calităţi neaşteptate şi foarte folositoare. Un simplu inel din aur, de care se leagă soarta întregului Pământ de Mijloc într-un mod pe care Bilbo nici nu şi-l poate imagina.
Ian McKellen se întoarce în rolul lui Gandalf cel Sur, personaj jucat şi în trilogia "Stăpânul Inelelor", alături de Martin Freeman în rolul principal, Bilbo Baggins, şi de Richard Armitage, ca Thorin Scut de Stejar. Reluându-şi partiturile din "Stăpânul Inelelor", în trilogia "Hobbitul" revin Cate Blanchett, în rolul Galadriel, Ian Holm, în rolul lui Bilbo cel în vârstă, Christopher Lee, ca Saruman, Hugo Weaving, ca Elrond, Elijah Wood, ca Frodo, şi Andy Serkis, ca Gollum.
Scenariul pentru "Hobbitul: O Călătorie Neaşteptată" este scris de Fran Walsh, Philippa Boyens, Peter Jackson şi Guillermo del Toro. Jackson este şi producătorul filmului, împreună cu Carolynne Cunningham, Zane Weiner şi Fran Walsh. Producătorii executivi sunt Alan Horn, Toby Emmerich, Ken Kamis şi Carolyn Blackwood, în timp ce Boyens şi Eileen Moran sunt coproducători.
Sub regia lui Jackson, trilogia "Hobbitul" este filmată consecutiv, în format 3D digital, folosind cea mai nouă tehnologie pentru camere de filmat şi sonorizare stereo. Filmările au loc la Studiourile Stone Street, Wellington, şi alte locuri din Noua Zeelandă.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
astăzi, 19:03
Bărbat biciuit într-o moschee din Malaysia pentru că a stat cu o femeie care nu îi este rudă