Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime, iar de vină este Netflix şi „Game of Thrones”

Oamenii întreţin din ce în ce mai puţine relaţii intime, iar de vină sunt seriale populare precum „Game of Thrones”, dar şi serviciile de streaming video precum Netflix, susţine un profesor de la Cambridge.

Urmărește
2993 afișări
Imaginea articolului Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime, iar de vină este Netflix şi „Game of Thrones”

Profesor de la Cambridge: Oamenii întreţin tot mai puţine relaţii intime, iar de vină este Netflix (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit profesorului David Spiegelhalter, cuplurile active din punct de vedere sexual, cu vârste cuprinse între 16 şi 64 de ani, făceau, în medie, sex de 5 ori pe lună în 1990. Frecvenţa a scăzut la patru contacte sexuale pe lună în 2000 şi la 3 în 2010, scrie Go4it.

David Spiegelhalter, statistician şi autor al cărţii „Sex By Numbers”, estimează că, „dacă acest ritm se menţine, până în 2030 oamenii nu vor mai face sex deloc”.

Cercetătorii susţin că oamenii devin dependenţi de seriale TV şi că urmăresc mai multe episoade într-o seară. Astfel, nu mai au timp să întreţină relaţii intime. Soluţia ar fi petrecerea timpului în cuplu, departe de orice fel de ecrane sau dispozitive care distrag atenţia.

Previziunea lui Spiegelhalter este sumbră, dar nu nu se compară cu cea făcută de un futurolog cunoscut. Acesta estimează că până în 2050 oamenii vor face mai mult sex cu roboţi şi alte dispozitive pentru sex decât cu alte persoane.

„La început o mulţime de oameni vor fi rezervaţi când va veni vorba de sexul cu roboţi, dar, pe măsură ce se obişnuiesc cu ei, acest lucru se va schimba”, a declarat futurologul britanic Dr. Ian Pearson.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici