Proiect inedit: Cum ar putea arăta primul oraş chinezesc din SUA - FOTO

Sherry Li, o femeie de afaceri din Long Island, vrea să dezvolte un oraş chinezesc de 2,5 kilometri pătraţi şi 6 miliarde de dolari, lângă New York, în Statele Unite.

Urmărește
534 afișări
Imaginea articolului Proiect inedit: Cum ar putea arăta primul oraş chinezesc din SUA - FOTO

Proiect inedit: Cum ar putea arăta primul oraş chinezesc din SUA (Imagine: chinacityofamerica.com)

Li plănuieşte constuirea unui oraş chinezesc masiv, în Statele Unite, în munţii Catskills din New York, anunţă dailymail.co.uk.

”China City of America”, aşa cum ar urma să se numească proiectul, va avea numeroase spaţii de locuit, un parc de distracţii după modelul Dinsey, o Universitate şi un Oraş Interzis, toate construite după principiile Feng Shui. Alte planuri includ chiar şi un cazino şi centre comerciale cu produse chinezeşti.

Sherry Li, cea care a gândit planul, spune că proiectul ar atrage în jur de 6 miliarde de dolari, majoritatea investiţii străine. "Putem să ne gândim la concept ca la versiunea chinezească a Disneyland-ului, va avea numeroase atracţii pentru familii", spune ea.

Proiectul îşi propune să atragă atât investitori chinezi influenţi, cât şi turişti dornici să trăiască o experienţă asiatică. Locul ar urma să dea impresia unei călătorii în China, la doar 90 de minute de New York City. Oraşul va avea 16 clădiri reprezentând fiecare dinastie chineză, fiecare cu atracţii personalizate, în timp ce o altă zonă ar urma să fie dedicată zodiacului chinezesc.

Proiectul necesită o investiţie iniţială de 325 de milioane de dolari, dintre care 10 milioane sunt dedicaţi realizării unui "Templu al Cerului", 24 de milioane sunt destinaţi construirii unui hotel şi alte 20 de milioane sunt pentru "Oraşul Interzis". Li se bazează şi pe o infuzie de 65 de milioane de dolari din partea guvernului american, dar nu a specificat despre ce departament este vorba. "Preţul total este de ordinul miliardelor, dar proiectul e în mai multe faze, nu se va realiza într-o zi", spune Li.

Oraşul chinezesc are însă şi destui opozanţi. "Pare suprarealist, dar din păcate e real", spune Paula Medley, care conduce o organizaţie pentru protecţia mediului. Nici locuitorii din Thompson, un orăşel cu 15.000 de locuitori din imediata apropiere a locului în care ar urma să fie construit China City of America nu se bucură prea mult de proiectul propus de Li.

Locuitorii se aşteaptă la un val uriaş de imigranţi chinezi, odată cu realizarea proiectului. Populaţia oraşului chinezesc ar putea chiar să o egaleze pe cea a orăşelului, dacă dezvoltatorii îşi pun planurile în aplicare. "Nu suntem siguri că le putem asigura infrastructura de care au nevoie", spune Tony Cellini, primarul din Thompson Town.

O parte dintre opozanţii proiectului se tem că întreaga afacere ar putea să fie o ecrocherie elaborată pentru obţinerea unui număr mare de vize, care ar profita de prevederea EB-5 din procedurile de acordare a vizelor. Conform acesteia, persoanele străine care investesc minimum 500.000 de dolari în Statele Unite se pot înscrie pentru a primi cartea verde. "Mie îmi sună a înşelătorie legată de vizele EB-5", spune Laura Coruzzi, avocat, în timp ce Sherry li, dezvoltatoarea proiectului spune că "Avem mulţi investitori deja, majoritatea persoane din China, dar guvernul chinez nu este implicat în niciun fel".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici