Rămăşiţele pământeşti ale ţarului Nicolae al II-lea şi ale familiei sale, AUTENTIFICATE cu ajutorul unor noi teste ADN, la 100 de ani de la asasinat

Noi analize ştiinţifice efectuate de autorităţile ruse la cererea Bisericii ortodoxe au confirmat, prin intermediul unor teste ADN, autenticitatea rămăşiţelor pământeşti ale ultimului ţar al Rusiei, Nicolae al II-lea, şi ale familiei acestuia, informează dailymail.co.uk.

Urmărește
3375 afișări
Imaginea articolului Rămăşiţele pământeşti ale ţarului Nicolae al II-lea şi ale familiei sale, AUTENTIFICATE cu ajutorul unor noi teste ADN, la 100 de ani de la asasinat

Rămăşiţele pământeşti ale ţarului Nicolae al II-lea, AUTENTIFICATE cu ajutorul unor noi teste ADN, la 100 de ani de la asasinat

Testele genetice solicitate de Biserica ortodoxă rusă - care a respins o serie de rezultate anterioare - "au confirmat că rămăşiţele aparţin fostului împărat Nicolae al II-lea, membrilor familiei şi membrilor anturajului", potrivit comisiei de anchetă.

Pentru efectuarea noilor teste au fost exhumate rămăşiţele pământeşti ale tatălui lui Nicolae, Aleksandr al III-lea, pentru a se dovedi că aceştia "au fost tată şi fiu", a menţionat comisia de anchetă.

Biserica ortodoxă a spus că va lua în considerare rezultatele şi a lăudat modul în care s-a desfăşurat ancheta.

Ţarul Nicolae al II-lea, soţia sa, Alexandra, cele patru fiice ale lor - marile ducese Anastasia, Maria, Olga şi Tatiana -, fiul lor, ţareviciul Aleksei, şi patru servitori ai familiei imperiale au fost asasinaţi în pivniţa unei case din Ekaterinburg, în noapte dintre 16 spre 17 iulie 1918.

Ei au fost puşi să se alinieze, ca pentru o fotografie de familie, iar un pluton de execuţie bolşevic i-a ucis pe toţi cu rafale de gloanţe, potrivit declaraţiilor unor martori. Aceia care nu au murit imediat, au fost ucişi cu baionetele.

O anchetă îndelungată, ce a investigat celebra crimă din 1918, a fost închisă în 1998, după ce unele teste ADN au autentificat rămăşiţele membrilor familiei Romanov, descoperite într-o groapă comună din regiunea Ural, în 1991.

Însă acele teste ADN, efectuate de specialişti din străinătate, nu i-au convins pe unii dintre membrii Bisericii ortodoxe ruse, deoarece rămăşiţele pământeşti ale ţareviciului Aleksei şi marii ducese Maria au fost descoperite abia în 2007, într-o altă groapă comună din regiunea Ural.

Rămăşiţele cuplului imperial şi ale trei dintre fiice au fost reînhumate în mod oficial pe 17 iulie 1998 - în ziua în care s-au împlinit 80 de ani de la asasinarea lor -, la Catedrala Sf. Petru şi Pavel din Sankt Petersburg.

Membrii familiei Romanov au fost canonizaţi de Biserica Ortodoxă Rusă în anul 2000, iar acesta este motivul pentru care subiectul este unul sensibil pentru instituţia religioasă.

Rămăşiţele ţareviciului Aleksei şi ale marii ducese Maria sunt păstrate în prezent la Arhivele de Stat ale Rusiei.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii ortodoxe, Vladimir Legoida, a declarat într-un comunicat că cele mai noi rezultate ale testelor ADN vor fi analizate "cu atenţie".

Comisia de anchetă mai are de investigat şi o serie de documente istorice.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici