RAPORT: Monica Lewinsky, tratată necorespunzător în cazul legăturii cu Bill Cinton - VIDEO

Un raport guvernamental relevă că agenţii guvernamentali şi anchetatorii au avut o atitudine necorespunzătoare faţă de Monica Lewinsky atunci când au abordat-o pe fosta stagiară de la Casa Albă, în ianuarie 1998, în încercarea de a o determina să coopereze în ancheta referitoare la preşedintele american Bill Clinton.

Urmărește
4076 afișări
Imaginea articolului RAPORT: Monica Lewinsky, tratată necorespunzător în cazul legăturii cu Bill Cinton - VIDEO

Monica Lewinsky (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Raportul arată că, deşi “niciun avocat implicat în discuţiile cu Monica Lewinsky nu s-a purtat urât”, întâlnirea cu fosta stagiară “putea fi gestionată mai bine”, relatează CNN.

Raportul se concentrează pe ceea ce s-a întâmplat după ce agenţiii FBI şi procurorii independenţi, care anchetau cazul Clinton în acel moment, au contactat-o pe Monica Lewinsky la un restaurant, mutând apoi discuţiile cu aceasta într-o cameră a unui hotel din apropiere.

Procuratura independentă (înfiinţată de Congres după scandalul Watergate), condusă de Kenneth Starr, efectua cercetări în cazul lui Clinton în legătură cu mai multe chestiuni, inclusiv relaţiile extraconjugale cu Lewinsky.

“Procurorul Michael Emmick a înştiinţat-o pe Lewinsky de mărturia sa falsă şi celelalte infracţiuni comise în cazul Jones”, potrivit raportului. “Emmick i-a spus fostei stagiare că riscă mai multe capete de acuzare, dar dacă va coopera, procuratura va lua în calcul acest fapt la elaborarea actului de acuzare.”

În acest fel, agenţii şi procurorii au blocat încercările Monicăi Lewinsky de a vorbi cu avocatul său, Frank Carter. Procurorii au folosit o strategie pentru a o împiedica să îşi consulte avocatul, spunându-i că procedând astfel, cooperarea sa nu va mai avea aceeaşi valoare. “Emmick a continuat pe panta alunecoasă”, mai arată raportul comandat de Robert W. Ray, succesorul lui Kenneth Starr.

Publicarea raportului realizat în anul 2000 coincide cu revenirea în atenţia publicului, după mai mult de zece ani, a fostei stagiare de la Casa Albă.

Monica Lewinsky a declarat, recent, că noua sa misiune în viaţă este să pună capăt hărţuirii şi intimidării pe Internet, după ce în ultimii ani a evitat apariţiile publice.

"După ce am supravieţuit eu însămi, acum vreau să ajut alte victime să supravieţuiască", a declarat ea luni în faţa publicului cu ocazia summitului Forbes' 30 Under 30. "Vreau să folosesc suferinţa mea în scopuri bune şi să dau sens trecutului meu", a adăugat fosta stagiară de la Casa Albă.

Lewinsky a afirmat că ea a fost "pacientul zero" al hărţuirii online. "Atunci nu existau Facebook, Twitter sau Instagram (...). Dar existau bârfe, ştiri şi site-uri de divertisment pline de comentarii şi e-mailuri care puteau fi trimise mai departe", a adăugat ea.

La un evenimentul organizat de Forbes, Lewinsky a vorbit pe larg despre întâlnirea cu agenţii guvernamentali şi cu procurorii.

“A fost exact ca în filme. Aşteptam să mă întâlnesc cu prietena mea la restaurant când a realizat că am fost victima unei înscenări, în momentul în care agenţii FBI mi-au fluturat legitimaţiile în faţă. Câteva minute mai târziu, în camera unui hotel din apropiere, eram ameninţată cu 27 de ani de închisoare din cauza negării relaţiei, dar şi a altor acuze. Douăzeci şi şapte de ani. Când a numai 24, pare mult. Mi s-a spus că şi mama va fi pusă sub acuzare dacă nu voi accepta să port aparatură de înregistrare… Prietenii şi familia mea urmau să fie citaţi pentru a depune mărturie împotriva mea”.

Raportul guvernamental confirmă cele spuse de Lewinsky.

“Procurorii au petrecut aproape 12 ore în camera de hotel cu această femeie isterică dar foarte concentrată”, se mai arată în raport.

Totuşi, Lewinsky nu a cooperat în cadrul investigaţiei. Procedura de suspendare a preşedintelui Clinton a fost respinsă prin vot de Senat, în 1999.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici