- Home
- Life-Inedit
- (17.02.2017, 09:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răsturnare de situaţie în cazul dosarului regizorului Roman Polanski. Cum ar putea scăpa de acuzaţiile de viol
Regizorul Roman Polanski speră ca instanţa din Los Angeles îi va anula mandatul de arestare şi că îi va permite obţinerea aplicării unui acord amiabil pentru condamnarea sa în dosarul în care este acuzat de întreţinerea de raporturi sexuale cu o minoră în vârstă de 13 ani în 1977, informează contactmusic.com.
Urmărește
475 afișări
Roman Polanski vrea să se întoarcă în SUA pentru a pune capăt urmăririi sale pentru viol
Regizorul polonez este căutat de autorităţile americane de aproape 40 de ani, după ce a fugit din SUA în urma condamnării sale pentru relaţii sexuale ilegale cu o fată de 13 ani.
Polanski a susţinut că a fugit în Europa în 1978 pentru că se temea că judecătorul de atunci, decedat în prezent, care îi administra cazul nu ar fi fost de acord cu aranjametul legal potrivit căruia urma să fie închis pe o perioadă de maximum 48 de zile. Regizorul fusese închis deja 42 de zile după gratii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Adrian Sârbu: Ştii cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot şi cauţi Trump pe buletin. Cu Nicu şi Marcel rămâne cum am stabilit
-
Ciucă: Al doilea zbor privat plătit de Nordis pentru Ciolacu, acum la Madrid. Menţin apelul să se retragă
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Regizorul, care are cetăţenie franceză şi poloneză, a trăit de atunci în mare parte, în cele două ţări, dar l-a rugat recent pe avocatul său, Harland Braun, să încerce să tranşeze cazul odată pentru totodeauna.
Săptămâna trecută, Braun a depus o moţiune la Instanţa Supremă din Los Angeles pentru a desecretiza o mărturie a procurorilor, care ar fi fost de acord cu respectiva înţelegere, iar o audiere a fost stabilită pentru 24 februarie. Dacă ducumentul va fi făcut public, s-ar putea ca Polanski să nu mai ajungă în spatele gratiilor.
"Odată ce desecretizăm documentul...Roman va fi eliberat condiţionat, iar acest lucru va duce la încheierea mandatului de arestare".
Polanski a trecut cu bine prin numeroase încercări din partea autorităţilor din SUA care au încercat să îl extrădeze.
Însă 2009, el a fost încarcerat în Elveţia, însă autorităţile elveţieni au respins cererea procurorilor SUA pentru extrădare.
Instanţa poloneză a încercat să-l extrădeze în SUA, dar în decembrie 2016, judecătorii Curţii Supreme din Polonia au decis să nu poate fi trimis înapoi în America.
Dacă audierea viitoare va fi favorabilă cu Polanski, regizorul va putea călători în calitate de om liber în jurul globului.
Roman Polanski s-a născut la Paris în 1933, din părinţi polonezi. S-a mutat în Polonia împreună cu familia, în 1937, în preajma izbucnirii celui de-Al Doilea Război Mondial. Părinţii săi nu au supravieţuit Holocaustului, fiind duşi în lagărul de concentrare de la Auschwitz. Polanski şi-a făcut studiile în Polonia, iar primul său film "Cuţitul în apă" (1962) a fost nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun film străin. De atunci, el a mai primit cinci nominalizări la Oscar, două premii BAFTA, patru premii Cesar, un Golden Globe şi un Palme d'Or la Festivalul de Film de la Cannes. În Marea Britanie a realizat trei filme, iar din 1968, s-a mutat în America.
Printre filmele regizate de Roman Polanski se numără "Balul vampirilor" (1967), "Un copil pentru Rosemary" (1968), "Cartierul chinezesc" (1974), "Căutare disperată" (1988), "Fecioara şi moartea" (1994) şi "Pianistul", această peliculă aducându-i lui Polanski un Oscar pentru regie, în 2003.
Citeşte şi: O fetiţă de 7 ani a trimis o scrisoare la Google, "Dear google boss", în care cerea un loc de muncă. Surpriză, răspunsul a venit de la CEO-ul companiei
Citeşte şi: Soţia lui Patrick Swayze scoate la licitaţie cele mai îndrăgite obiecte personale ale actorului
Citeşte şi: Demeny Helga, prima femeie din România care a înotat 24 de ore neîntrerupt: Trebuie să ai pasiune şi iubire faţă de apă
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 21:59
-
astăzi, 21:38