- Home
- Life-Inedit
- (16.08.2017, 08:32)
- Ivona Stog
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răsturnare de situaţie în cazul lui Roman Polanski. A treia acuzaţie de viol pentru celebrul regizor
O a treia femeie îl acuză pe Roman Polanski de abuz sexual asupra unui minor, scrie The Telegraph.
Urmărește
3648 afișări
Roman Polanski, implicat într-un nou scandal sexual. Cine este acum
O a treia femeie îl acuză pe directorul de film, Roman Polanski, că a atacat-o sexual în anii '70, la 40 de ani după ce a încercat să violeze o altă fată.
Identificată doar ca Robin, femeia a declarat într-o conferinţă de presă la Los Angeles că a fost "abuzată sexual" în 1973, când avea 16 ani. Aceasta a spus că, la o zi după ce a avut loc incidentul, i-a mărturisit unui prieten cele întâmplate.
"Motivul pentru care am păstrat pentru mine ce s-a întâmplat este pentru că nu am vrut ca tatăl meu să facă ceva care să-l bage la închisoare pentru tot restul vieţii”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Femeia a decis să mărturisească ce a păţit după ce a aflat că ar putea fi abandonat dosarul împotriva lui Polanski, pentru că victima a cerut unui tribunal din Los Angeles să încheie cazul.
Samantha Geimer a declarat în instanţa de judecată în iunie că l-a iertat pe celebrul regizor pentru atac şi că doreşte ca totul să se termine.
Robin, care a apărut împreună cu avocatul din Los Angeles, nu îl poate da în judecată Polanski deoarece faptele s-au prescris. Cu toate acestea, ea poate depune mărturie împotriva regizorului în dosarul intentat de Geimer, care nu este singura femeie care l-a acuzat pe Polanski de agresiune sexuală.
În 2010, actriţa britanică Charlotte Lewis, reprezentată tot de avocatul lui Geimer, a susţinut că regizorul a abuzat-o la Paris, în 1983, când avea 16 ani.
Regizorul filmului ”Rosemary Baby” a fugit în SUA în 1978, după ce a recunoscut violul statutar al lui Samantha Geimer, care avea vârsta de 13 ani.
În vârstă de 83 de ani, regizorul a petrecut 48 de zile în custodie pentru a fi supus unei evaluări psihiatrice înainte de a fi eliberat.
Documentele de judecată depuse de avocatul său, Harland Braun, au arătat că lui Polanski i-a fost promis faptul că va fi singura dată când va primi o pedeapsă dată de către judecătorul care supraveghează cazul.
Dar, după ce s-a convins că acordul de pledoarie va fi anulat, regizorul a fugit în Franţa, refuzând să se întoarcă în SUA fără asigurări că nu va servi niciun an suplimentar de închisoare.
Polanski, căsătorit cu actriţa franceză Emmanuelle Seigner, cu care are doi copii, rămâne cetăţean al Poloniei şi al Franţei.
Roman Polanski (născut Rajmund Roman Thierry Polański, 18 august 1933, Paris) este un regizor, producător de filme, actor şi scenarist cu dublă cetăţenie: poloneză şi franceză.
S-a născut ca Rajmund Roman Liebling, fiul lui Ryszard Liebling şi al lui Bula (născută Katz-Przedborska). În 1937 familia sa se întoarce în Polonia, la Cracovia, unde rămân până la începutul celui de al Doilea Război Mondial. Pentru că aveau origini evreieşti, familia sa este închisă în Ghetoul de la Cracovia. Tatăl său va supravieţui, dar mama sa este ucisă în lagărul de la Auschwitz-Birkenau.
Roman reuşeşte să scape din ghetou şi trăieşte ascuns pe tot parcursul războiului. Primele filme le realizează în Polonia comunistă, dar în anii 1960 emigrează în Franţa. Recunoscut pentru talentul său, realizează mai multe producţii hollywoodiene, dar în 1979 fuge din Statele Unite şi se stabileşte definitiv în Franţa, fiind acuzat într-un proces de viol al unei minore. A fost căsătorit de 3 ori şi are 2 copii.
Primele lui scurtmetraje au fost "Doi bărbaţi şi un dulap" (1958) şi "Mamifere" (1962), unde a arătat umorul lui "negru" şi interesul pentru relaţile umane bizare. Debutul în lungmetraj este marcat de pelicula "Cuţitul în apă" (1962), unul din primele filme poloneze de după război care nu a fost asociat cu tema războiului. Acesta a fost, de asemenea, şi primul film din Polonia care a obţinut o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun film străin.
Fiind deja un regizor cunoscut, a părăsit Polonia pentru Franţa, unde s-a împrietenit cu tânărul scenarist Gerard Brach, devenind astfel, pentru foarte mult timp, colaboratori. Următoarele două filme, "Repulsie" (1965) şi "Fundătura" (1966), au fost produse în Anglia şi au câştigat argintul, respectiv aurul la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. În 1968, Polanski a plecat la Hollywood, unde părea să aibă o carieră promiţătoare, dar a trebuit să fugă din Statele Unite ale Americii pentru a evita închisoarea, fiind condamnat pentru violarea unei minore.
Filmele sale din anii 1980 şi 1990 nu mai se apropie de "operele" sale anterioare. Gheaţa a spart-o filmul "Pianistul" (2002) pentru care a luat şi Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor. Rămâne în atenţia criticii şi a iubitorilor de filme cu producţia nominalizată la Cannes pentru Palm D'Or: "Venus în blană" realizată în 2013.
Citeşte şi: VIDEO | Avram Iancu, bibliotecarul care străbate Dunărea înot pentru stabilirea recordului mondial, a ajuns în România
Citeşte şi: VIDEO | Sharon Stone face dezvăluiri despre audiţia în urma căreia a primit celebrul rol din Basic Instinct
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe