- Home
- Life-Inedit
- GUADALAJARA, (02.12.2009, 18:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ray Bradbury: "Colonizarea planetei Marte este destinul omului"
Omul trebuie "să colonizeze planeta Marte", deoarece acesta este "destinul" lui, a declarat Ray Bradbury, celebrul scriitor american de literatură science-fiction, invitat de onoare la Târgul Internaţional de Carte din Guadalajara (Mexic).
Urmărește
175 afișări
Ray Bradbury: "Colonizarea planetei Marte este destinul omului" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Iată că au trecut deja 40 de ani de când omul a ajuns pe Lună. Ar fi trebuit să rămânem acolo, pentru a coloniza Marte. Marte este destinul nostru", a declarat, luni, Ray Bradbury, autorul romanelor "Cronici marţiene" şi "Fahrenheit 451", căruia Târgul Internaţional de Carte de la Guadalajara, considerat cea mai mare manifestare literară de limbă spaniolă, i-a adus un omagiu special.
Ray Bradbury, în vârstă de 89 de ani, a acordat acest interviu cu ocazia unei videoconferinţe, autorul american aflându-se în reşedinţa sa din Los Angeles.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Mă preocupă faptul că nu suntem încă pe Marte. Trebuia să mergem pe Lună, să instalăm acolo o staţie spaţială, iar apoi să devenim marţieni. Odată colonizată planeta Marte, trebuie să mergem pe planeta Alfa Centaur", a declarat scriitorul american.
Timp de o oră şi jumătate, Ray Bradbury a răspuns întrebărilor primite, explicându-şi viziunea asupra viitorului.
Scriitorul a povestit multe întâmplări din trecutul său şi a afirmat, la un moment dat, că îşi datorează memoria excepţională faptului că a fost "un bebeluş care a rămas în burta mamei sale timp de 10 luni".
El a povestit în detaliu ziua naşterii sale, 22 august 1920, afirmând că îşi aminteşte gustul laptelui matern şi "durerea" resimţită în timpul operaţiei de circumcizie pe care a suportat-o la vârsta de cinci zile.
Scriitorul a reamintit, totodată, numele tuturor prietenilor săi mexicani din copilărie, a evocat călătoriile sale în Mexic, cineaştii pe care i-a cunoscut şi ziua în care a decis să devină scriitor.
Pe un ton foarte serios, Ray Bradbury a relatat ziua în care a văzut un bărbat legat de scaunul electric, cu corpul scuturat de sarcina electrică mortală, ridicându-se şi spunându-i: "Tu vei trăi pentru totdeauna".
"Acel domn «electrizat» m-a făcut să trăiesc pentru totdeauna şi să devin scriitor", a explicat autorul american.
Maliţios, în faţa unui public majoritar tânăr, scriitorul le-a recomandat interlocutorilor "să nu meargă la universitate", pentru că "nu este o experienţă prea bună".
Cea mai bună educaţie se dobândeşte, în opinia sa, în bibliotecă, locul în care el a studiat timp de zece ani, deoarece tatăl său era prea sărac pentru a-i plăti studiile.
În biblioteca Universităţii California, Ray Bradbury a scris "Fahrenheit 451", în anul 1951, pe o maşină de scris în care trebuia să introducă periodic câte o monedă.
"Dumnezeule, acesta va fi biroul meu. Băgam monedă după monedă şi, în nouă zile, am cheltuit nouă dolari", a relatat scriitorul, care şi-a reamintit, totodată, că în acea perioadă câştiga 20 de dolari pe săptămână, publicând diverse articole şi texte în reviste de mic tiraj.
"Ce ziceţi de asta? Doar nouă zile pentru prima versiune a romanului «Fahrenheit 451»", a declarat autorul acestei opere, inspirată din decizia regimului nazist de a arde toate cărţile scrise de evrei.
"Am vrut să o scriu pentru viitor, pentru a apăra cunoaşterea, bibliotecile", a explicat Bradbury.
Întrebat de un interlocutor care este filmul pe care ar dori să îl salveze pentru posteritate, din toate peliculele făcute până în prezent, Ray Bradbury a ales "Cetăţeanul Kane", de Orson Welles.
Totodată, el i-a sfătuit pe tinerii romancieri "să facă lucrurile cu iubire, să iubească ceea ce fac".
Ray Bradbury este autorul unor renumite romane ştiinţifico-fantastice, precum "Fahrenheit 451", "Something Wicked This Way Comes" şi "The Martian Chronicles", care au fost adaptate în peste 20 de lungmetraje şi seriale de televiziune.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe