- Home
- Life-Inedit
- SAN FRANCISCO, (13.09.2013, 11:01)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ray Dolby, pionier al tehnologiilor audio, a murit la vârsta de 80 de ani
Ray Dolby, inventatorul sistemului de reducere a zgomotelor de fond şi al sunetului multicanal - denumit şi "sunet surround" - cu care sunt echipate majoritatea sălilor de cinema din lume, a murit la vârsta de 80 de ani, a anunţat joi compania Dolby Laboratories.
Urmărește
166 afișări
Ray Dolby (Imagine: hollywoodreporter.com)
Acest inginer american, care suferea de mai mulţi ani de maladia Alzheimer, diagnosticat şi cu leucemie în luna iulie, a murit în reşedinţa sa din San Francisco.
"Astăzi, am pierdut un prieten, un mentor şi un vizionar", a declarat Kevin Yeaman, preşedintele Dolby Laboratories, compania înfiinţată în 1965 de Ray Dolby, care a cumpărat, în 2012, sala în care este organizată în fiecare an ceremonia de decernare a premiilor Oscar, după falimentul precedentului sponsor al sălii, compania Kodak.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Ilie Bolojan: Crin Antonescu este susţinut de PNL pentru a fi candidatul coaliţiei de guvernare la Preşedinţie
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
La puţin timp după ce a absolvit cursurile Universităţii Stanford, Ray Dolby s-a angajat la Ampex, o tânără companie californiană aflată la originea magnetofonului cu bandă şi a înregistrărilor pe casete video.
Apoi, la vârsta de 30 de ani, Ray Dolby şi-a înfiinţat propria companie la Londra. Prima sa invenţie a fost un aparat de reducere a zgomotelor pentru studiourile de înregistrări, o tehnică pe care o va vinde apoi fabricanţilor de produse de consum. Logoul Dolby a apărut încă din anii 1970 pe casetofoanele fabricate de mai multe mărci. Apoi, Ray Dolby a găsit în cinematografie o altă gazdă bună pentru invenţiile sale, care i-au permis să obţină peste 50 de brevete pe parcursul carierei sale.
Garantând mai puţine zgomote parazitare şi un sunet mai bun, Ray Dolby şi compania sa au câştigat 10 Oscaruri şi 13 premii Emmy pentru tehnologiile lor tot mai spectaculoase, precum Dolby Surround şi Dolby Digital.
Potrivit revistei Forbes, Ray Dolby avea o avere estimată în septembrie 2012 la 2,4 miliarde de dolari.
Ray Dolby s-a căsătorit în 1966 cu Dagmar, cu care a avut doi copii - Tom şi David.
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe