Război între Guns N' Roses şi Slash: Trupa le-a interzis fanilor să poarte tricouri cu fostul chitarist

Trupa Guns N' Roses le-a interzis fanilor ei să poarte tricouri cu imaginea sau numele lui Slash - fostul chitarist al formaţiei - la concertele pe care grupul american le-a susţinut recent în Marea Britanie, informează site-ul revistei New Musical Express.

Urmărește
1147 afișări
Imaginea articolului Război între Guns N' Roses şi Slash: Trupa le-a interzis fanilor să poarte tricouri cu fostul chitarist

Război între Guns N' Roses şi Slash: Trupa le-a interzis fanilor să poarte tricouri cu fostul chitarist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Neînţelegerile dintre muzicienii din componenţa actuală a formaţiei Guns N' Roses şi foştii membri ai trupei sunt de notorietate şi au fost prezentate pe larg în presa internaţională de-a lungul anilor, iar disputa dintre solistul Axl Rose şi chitaristul Slash a ţinut multă vreme prima pagină a ziarelor.

Managerii actualei formule a trupei au ţinut să se distanţeze şi mai mult de formula clasică a formaţiei şi au decis să interzică accesul la concertele pe care grupul american le-a susţinut recent în Marea Britanie pentru orice fan care va purta tricouri cu imaginea sau numele lui Slash.

În timpul concertului pe care Guns N' Roses l-a susţinut pe 31 mai, la O2 Arena din Londra, echipa de reporteri de la revista New Musical Express a remarcat faptul că un spectator din public purta peste bustul gol doar o jachetă din piele. Întrebat care este motivul din spatele acestei ţinute vestimentare, James Revell, un fan în vârstă de 18 ani al trupei americane, a spus că echipa de securitate nu i-a permis să intre în sală cu tricoul pe care îl purta, întrucât acesta avea imprimată pe partea din faţă o fotografie cu Slash.

"Managerii ne-au spus să nu permitem nimănui să intre în O2 Arena dacă poartă tricouri cu Slash. Am fost instruiţi să le cerem acelor persoane să îşi scoată tricourile şi, dacă refuză să facă acest lucru atunci, vor fi scoşi din sală", a explicat un membru al echipei de securitate.

Acesta nu a fost însă singurul motiv de supărare pentru James Revell: el a putut să asiste doar la trei cântece şi apoi a fost nevoit să plece pentru a prinde un tren de noapte, întrucât formaţia americană a urcat pe scenă cu o întârziere foarte mare.

De altfel, trupa Guns N' Roses a fost din nou aspru criticată de fanii şi jurnaliştii din Marea Britanie din cauza faptului că îşi începe concertele mult mai târziu faţă de ora programată. Pe 29 mai, la Manchester, formaţia americană şi-a început concertul la ora 23.15, deşi ora la care trebuia să îşi încheie show-ul era 23.00.

Trupa americană şi-a încheiat secţiunea britanică a noului ei turneu mondial cu un al doilea concert pe care l-a susţinut vineri seară, la O2 Arena din Londra.

Trupa Guns N' Roses a fost inclusă în luna aprilie în Rock And Roll Hall Of Fame. Axl Rose, solistul trupei, a boicotat evenimentul, iar o parte dintre spectatori au început să fluiere în momentul în care numele său a fost rostit de muzicianul Billie Joe Armstrong, gazda evenimentului.

Solistul trupei Guns N' Roses a lipsit de la gala care a avut loc în oraşul Cleveland, Ohio, după ce a declarat că nu se simte "dorit şi nici respectat" de foştii săi colegi de formaţie, care, spre deosebire de el, au participat la ceremonie.

Albumul "Appetite for Destruction", care a inclus piese precum "Sweet Child O'Mine" şi "Paradise City", s-a bucurat de un succes uriaş în anul 1987, propulsându-i pe Axl Rose, chitariştii Slash şi Izzy Stradlin, basistul Duff McKagan şi toboşarul Steven Adler la statutul de vedete rock de talie mondială.

Însă, la începutul anilor 1990, abuzurile de alcool şi de droguri şi-au pus amprenta asupra vieţilor unora dintre membrii trupei, iar neînţelegerile dintre Slash şi Axl Rose au devenit de notorietate. Până la mijlocul deceniului '90, componenţa originală a trupei a încetat să mai existe.

Axl Rose a obţinut ulterior în justiţie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat mult aşteptatul album "Chinese Democracy", în 2008, şi continuă să susţină turnee cu grupul cu acelaşi nume, dar niciunul dintre membrii actuali din Guns N' Roses nu a făcut parte din trupa originală, cu excepţia sa.

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de albume pe plan mondial, dovedindu-se a fi un concurent serios pentru industria muzicală a anilor '90, dominată în acea vreme de artişti pop, precum Madonna şi Michael Jackson.

Fiecare album Guns N' Roses a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al grupului este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare vândute la nivel mondial. De un succes deosebit s-au bucurat şi albumele următoare, "Use Your Illusion I", "Use Your Illusion II" şi "The Spaghetti Incident?". În discografia grupului figurează şase albume de studio, trei EP-uri şi un album live, dar şi multe alte compilaţii.

Însă disputele dintre membrii trupei, adeseori purtate în văzul întregii lumi, au cauzat în cele din urmă destrămarea grupului original, produsă în 1996.

În prezent, trupa Guns N' Roses este formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară), DJ Ashba (chitară).

În septembrie 2010, trupa Guns N' Roses a concertat în România, la complexul Romexpo din Capitală. Trupa americană va susţine un alt concert în ţara noastră în cadrul festivalului Rock the City, pe 1 iulie, tot la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici