Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conţin urme de cocaină în organism

  • Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conţin urme de cocaină în organism.
  • Cercetarea vine să confirme temerile de lungă durată ale oamenilor de ştiinţă cu privire la impactul drogurilor aruncate în ocean asupra vieţii marine.
Urmărește
681 afișări
Imaginea articolului Rechinii din apele de coastă ale Braziliei conţin urme de cocaină în organism

Studiul s-a concentrat pe 13 rechini brazilieni sălbatici cu bot ascuţit, o specie care îşi petrece întreaga viaţă în apele de coastă. Aceşti rechini au fost cumpăraţi de la pescari locali pentru a fi examinaţi în detaliu de către cercetători.

Oamenii de ştiinţă au făcut disecţii minuţioase ale rechinilor, analizând ţesuturile musculare şi hepatice. Pentru detectarea urmelor de cocaină şi benzoilecgonină (principalul metabolit al drogului), ei au folosit o tehnică avansată numită cromatografie lichidă cu spectrometrie de masă tandem, conform Sky News.

Rezultatele au fost şocante: toţi cei 13 rechini testaţi aveau cocaină în organism.

Mai mult, concentraţiile găsite au fost de până la 100 de ori mai mari decât cele raportate anterior la alte creaturi acvatice.

Este prima dată când se constată prezenţa cocainei la rechini în mediul lor natural.

În plus, substanţa a fost găsită mai frecvent în ţesutul muscular decât în ficatul rechinilor.

Descoperirea ridică întrebări serioase despre poluarea oceanelor cu droguri. Se ştie că tone de cocaină sunt aruncate sau pierdute în apele din jurul Floridei şi ale Americii de Sud şi Centrale de către traficanţii de droguri. De exemplu, în iunie 2022, Paza de Coastă a SUA a confiscat peste 6.400 kg de cocaină în Marea Caraibelor şi Oceanul Atlantic, cu o valoare estimată la 186 milioane de dolari.

Cercetarea, publicată în revista Science of the Total Environment, subliniază necesitatea unor studii mai aprofundate pentru a înţelege pe deplin impactul acestui tip de poluare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici