- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (10.09.2011, 20:10)
- Mona Hera , Vasile Magradean ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Record gastronomic mondial stabilit la Cluj: Au fost pregătite 1.700 de porţii de stifado de porc
O echipă de opt bucătari condusă de maestrul clujean Tibi Kiss Budai a stabilit, sâmbătă, un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, în cadrul Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, Cupa Polus Center, care se desfăşoară la Cluj-Napoca.
Urmărește
249 afișări
Mancare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)
Radu Zărnescu, coordonatorul campionatului şi reprezentant al International Gastro Show Cooking Entertaiment, a declarat că recordul a fost omologat şi că au fost pregătite, în final, 1.700 de porţii, cu 200 mai multe decât erau stabilite iniţial.
"Am stabilit un record mondial gastronomic, prin pregătirea a 1.700 de porţii de stifado de porc, cu 200 de porţii mai multe decât am stabilit iniţial. Am omologat acest record din partea International Gastro Show Cooking Entertaiment", a spus Zărnescu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Bucătarul Kiss Budai a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că pentru gătirea reţetei de stifado, o tocană cu specific grecesc, au fost folosite aproape 500 de kilograme de ingrediente.
"Stifado este o tocană de porc specifică bucătăriei greceşti, pentru care am folosit aproape 500 de kilograme de ingrediente. Acestea au fost gătite la foc mic într-o tavă de inox de 16 metri pătraţi, timp de peste două ore. M-au ajutat încă opt bucătari. Am folosit 180 de kilograme de carne de porc, 60 de kilograme de ardei, 60 de kilograme de dovlecei, 30 de kilograme de vinete, 80 de kilograme de ceapă, 60 de litri de ulei, două kilograme de usturoi, 10 litri de vin, condimente şi măsline", a spus Tibi Kiss Budai.
Preparatul a fost pus pe 1.700 de farfurii care au fost împărţite clujenilor prezenţi.
Sâmbătă, în prima zile a Campionatului de Gătit în Aer Liber a avut loc concursul de preparate culinare reci, iar duminică va avea loc cel de preparate culinare calde, pregătite de peste 40 de echipe, care se vor întrece la cele patru categorii - plită, ceaun, grătar şi creaţie.
Preşedintele juriului este maestrul Burc Tuncel, din Marea Britanie, fost luptător de wrestling, şi care este în prezent bucătar al lanţului hotelier Sheraton.
Cupa Polus Center a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber, care a început vineri în parcarea unui mall din Cluj-Napoca, se va încheia duminică.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:26
Ciolacu: În acest moment avem o coaliţie majoritară în Parlamentul României
-
astăzi, 16:20