Record Guinness: Cea mai mare cină tradiţională de Crăciun, în Venezuela

Publicat: 16 11. 2014, 13:07
Actualizat: 06 07. 2020, 18:25

La evenimentul organizat sâmbătă în Caracas s-a preparat o cină cu produse specifice pe care oamenii din Venezuela le consumă de Crăciun: „pan de jamón” – pâine umplută cu şuncă, măsline şi stafide -, „hallaca” – un preparat asemănător sarmalelor, cu o umplutură din mălai, carne tocată, stafide, capere şi măsline, învelită în frunze de banană – şi suc din trestie de zahăr aromatizat cu lămâie.

„Produs în socialism, produs în revoluţie”, a scris ministrul Alimentaţiei, Yvan Bello, pe platforma Twitter.

„Oamenii sărbătoresc, Venezuela este o ţară a recordurilor, a realizărilor, mulţumită revoluţiei!”, a adăugat acesta.

Pentru această cină tradiţională de Crăciun s-au preparat o pâine cu şuncă cu o lungime de 20 de metri, o „hallaca” cu o lungime de 120 de metri şi 12.000 de litri de suc.

Evenimentul a avut loc în contextul în care, înaintea Crăciunului, populaţia acestei ţări se confruntă cu lipsa alimentelor de bază şi cu o inflaţie extrem de ridicată.

Preşedintele de stânga Nicolas Maduro a lansat un plan, „Operaţiunea Crăciun Fericit”, pentru a reduce preţurile jucăriilor, hainelor şi produselor electronice şi electrocasnice, în contextul unei economii tot mai slăbite, iniţiativă, de altfel, extrem de criticată.