Record mondial de preţ: O ilustraţie originală cu Winnie the Pooh, vândută cu 314.500 lire sterline -FOTO

Un desen în cerneală realizat de Ernest Howard Shepard, care stat la baza ilustraţiilor incluse într-o carte ce prezintă aventurile ursuleţului Winnie the Pooh, a fost vândut cu preţul record de 314.500 de lire sterline la o licitaţie organizată marţi de casa Sotheby's.

Urmărește
175 afișări
Imaginea articolului Record mondial de preţ: O ilustraţie originală cu Winnie the Pooh, vândută cu 314.500 lire sterline -FOTO

Record mondial de preţ: O ilustraţie originală cu Winnie the Pooh, vândută cu 314.500 lire sterline (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această operă a desenatorului britanic a fost vândută cu 314.500 de lire sterline (399.170 de euro), depăşind considerabil estimările de preţ formulate de specialiştii de la casa organizatoare (100.000 de lire sterline - 150.000 de lire sterline).

Preţul tranzacţiei reprezintă un nou record mondial pentru o ilustraţie. Precedentul record a fost stabilit de o ilustraţie dintr-o carte de Beatrix Potter, vândută cu 289.250 de lire sterline în 2008.

Desenul lui E. H. Shepard, care a fost inclus în a doua carte cu aventurile ursuleţului Winnie the Pooh - "The House at Pooh Corner", publicată în 1928 -, îl prezintă pe Winnie şi doi dintre prietenii lui, Piglet şi Christopher Robin, care stau sprijiniţi de un gard din lemn.

Desenul a fost utilizat pentru a ilustra un pasaj din acea carte în care Winnie inventează un nou joc, denumit "Poohsticks", ce consta în aruncarea unor beţe într-un râu şi trecerea rapidă a gardului pentru a vedea care dintre acele beţe a fost împins cât mai departe de curenţii din apă.

Ilustraţia a făcut parte dintr-o colecţie privată în ultimii 40 de ani, au precizat organizatorii licitaţiei.

Desenul a fost tranzacţionat deja de două ori de casa Sotheby's, în 1971 şi apoi în 1974, când a fost vândut cu câteva sute de lire sterline.

Personajul Winnie the Pooh, născut din imaginaţia scriitorului britanic Alan Alexander Milne, a încântat multe generaţii de copii, după publicarea sa în două cărţi ilustrate, "Winnie-the-Pooh", în 1926, şi "The House at Pooh Corner", în 1928.

Romanele din seria "Winnie the Pooh" prezintă aventurile unui ursuleţ maliţios şi mare iubitor de miere, puţin naiv, dar înzestrat cu o inimă mare şi bună. În 1961, grupul Walt Disney a cumpărat drepturile de ecranizare a volumelor scrise de A.A. Milne, pentru a produce o serie de filme de animaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici