Red Hot Chili Peppers dă în judecată compania Showtime

Red Hot Chili Peppers dă în judecată compania Showtime, producătoarea unui serial de televiziune american cu titlul "Californication", similar albumului pe care trupa de rock l-a lansat în 1999.

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Red Hot Chili Peppers dă în judecată compania Showtime

Red Hot Chili Peppers dă în judecată compania Showtime

Potrivit variety.com, compania de producţie este acuzată de concurenţă neloială, reducerea valorii unui nume şi îmbogăţire pe nedrept. Trupa spune că numele este "celebru şi asociat imediat în mintea consumatorului" cu Red Hot Chili Peppers.

"«Californication» este numele albumului, al videoclipului şi al cântecului interpretat de trupă şi nu este drept ca un program de televiziune să ne fure identitatea", a declarat solistul trupei, Anthony Kiedis.

Serialul de televiziune, care este difuzat şi în România, îl are în rolul principal pe David Duchovny şi prezintă viaţa unui romancier care suferă de un blocaj de inspiraţie şi de o criză a vârstei a doua.

În serial există un personaj care se numeşte "Dani California", care este, de asemenea, titlul unui cântec lansat de Red Hot Chili Peppers în 2006.

Membrii trupei doresc ca Showtime să nu mai aibă dreptul să utilizeze numele "Californication" ca titlu al serialului şi cer despăgubiri.

Creatorul şi producătorul executiv al serialului, Tom Kapinos, a declarat în iulie 2007 că a auzit prima dată termenul "californication" în Oregon.

"Se pare că în anii '70 existau nişte abţibilduri pentru maşini pe care scria «Don't Californicate Oregon», pentru că în zonă s-au mutat mulţi californieni şi m-am gândit că este un titlu grozav pentru serial", a spus Kapinos.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici