Regizorul Roman Polanski, acuzat că a violat „extrem de violent” o actriţă franceză de 18 ani. Mărturia şocantă a femeii

Regizorul Roman Polanski a fost acuzat de actriţa Valentine Monnier că a violat-o ”extrem de violent”, în 1975, când ea nu avea decât 18 ani, potrivit unui interviu acordat de artistă publicaţiei Le Parisien.

Urmărește
20641 afișări
Imaginea articolului Regizorul Roman Polanski, acuzat că a violat „extrem de violent” o actriţă franceză de 18 ani. Mărturia şocantă a femeii

Regizorul Roman Polanski, acuzat că a violat ”extrem de violent” o actriţă franceză de 18 ani

Regizorul în vârstă de 86 de ani este acuzat că a violat-o pe tânără în timp ce se aflau la o cabană de schi în Elveţia, la Gstaad.

Monnier, acum în vârstă de 62 de ani, a afirmat că nu avea nicio legătură cu regizorul, nici personală, nici profesională şi că abia îl cunoştea. Actriţa a afirmat că violul a fost ”extrem de violent”.

“M-a lovit cu pumnii până când am cedat şi m-a violat, făcându-mi tot felul de alte lucruri”, a mărturisit Monnier.

Un avocat francez care îl reprezintă pe Polanski, Hervé Temime, a transmis o declaraţie către Le Parisien din partea regizorului care neagă cu fermitate toate acuzaţiile de viol, arătând că faptele reproşate “care datează de acum 45 de ani nu au fost niciodată reclamate autorităţilor”.

Valentine Monnier a apărut pe coperta revistei Cosmopolitan în 1977.

Monnier a afirmat că a făcut dezvăluirile pe fondul lansării celui mai recent film regizat de Polanski, ”J’Accuse”.

“Violul e o bombă cu ceas”, a explicat Monnier. “Amintirea nu se şterge. Se transformă într-o stafie care de bântuie şi te influenţează în cel mai perfid mod”.

Polanski a pledat vinovat în 1977, când a fost acuzat de relaţii sexuale cu o minoră, după ce Samantha Greimer, în vârstă de 13 ani, l-a acuzat că a îmbătat-o şi a drogat-o.

A executat 42 de zile de închisoare şi a fost eliberat în urma unei înţelegeri. S-a refugiat în Franţa când i s-a cerut să execute încă 90 de zile de închisoare, potrivit platformei People.

Autorităţile americane au încercat să îl extrădeze fără succes iar cazul nu a fost închis în ciuda faptului că victima de atunci, Greimer, a cerut încheierea demersurilor judiciare.

Regizorul a fost acuzat şi în octombrie 2017 că a violat-o pe actriţa germană Renate Langer, la Gstaad în 1972. Aceasta avea îna cel moment 15 ani. Avocatul regizorului a caracterizat şi acele acuzaţii drept ”lipsie de fundament”.

Roman Polanski s-a născut în 1933, la Paris şi este cunoscut în calitate de regizor, producător, actor şi scenarist. A crescut în Polonia. În timpul Celui De-al Doilea Război Mondial familia sa a fost deportată de nazişti în lagărul Auschwitz-Birkenau. Numai tatăl său a supravieţuit. Roman a reuşit să fie ascuns încă din faza în care familia era închisă în Ghetoul din Cracovia. A debutat în calitate de cineast în Polonia comunistă, cu scurt-metraje care au avut succes internaţional. Primul său lungmetraj, ”Cuţitul în apă”, din 1962 a fost prima producţie poloneză nominalizată la premiile Oscar. A emigrat în Franţa şi a realizat filme premiate la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin (”Repulsie” şi ”Fundătura”), înainte să se stabilească la Hollywood, în 1968. A regizat în Statele Unite producţii importante precum ”Rosemary´s Baby” sau ”Chinatown”. În 1969, soţia sa, care era însărcinată în acel moment, actriţa Sharon Tate şi patru prieteni de familie au fost ucişi în mod brutal de adepţii lui Charles Manson, în Los Angeles. A continuat să regizeze filme în Europa şi în Statele Unite până când a fost acuzat că a drogat şi a violat o minoră în 1977. După ce a părăsit America, a realizat pelicule ca ”Tess”(1979), cu Nastassja Kinski, care i-a adus premii Cesar pentru Cel mai bun film şi Cel mai bun regizor, iar în 2002 a câştigat trei premii Oscar pentru producţia ”Pianistul”, cu Adrien Brody. Academia Americană de Film a votat pentru excluderea lui Roman Polanski din rândurile sale, în 2018, pe fondul campaniei #metoo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici