Reparaţiile pentru iPhone au ajuns la 6 miliarde de dolari în SUA, din 2007. Care sunt motivele stricării smartphone-ului

De la lansarea iPhone în 2007, posesorii din SUA ai smartphone-urilor Apple au plătit aproape 6 miliarde de dolari pe reparaţii, cel mai comun motiv pentru stricarea iPhone fiind scăparea din mână, urmat de căderea în toalete, bazine sau lacuri.

Urmărește
729 afișări
Imaginea articolului Reparaţiile pentru iPhone au ajuns la 6 miliarde de dolari în SUA, din 2007. Care sunt motivele stricării smartphone-ului

Reparaţiile pentru iPhone au ajuns la 6 miliarde de dolari în SUA, din 2007. Care sunt motivele stricării smartphone-ului (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

O husă pentru iPhone poate costa în SUA începând de la 5 dolari, dar măsurile mai scumpe de protejare a smartphone-ului ajung până la 80 de dolari, în timp ce costurile americanilor pentru reparaţii aduse celui mai popular smartphone din lume au ajuns la 5,9 miliarde de dolari de la lansarea primului model în 2007, arată un studiu al firmei SquareTrade, furnizor de planuri de asigurare pentru electronicele de consum.

Citat de Bloomberg Businessweek, studiul a fost publicat la circa o săptămână după lansarea ultimei generaţii a smartphone-ului, iPhone 5. Apple a anunţat luni că a primit 2 milioane de precomenzi în 24 de ore pentru iPhone 5, de peste două ori mai mult faţă de precedentul record stabilit de iPhone 4S în octombrie 2011.

Potrivit SquareTrade, 30% din posesori şi-au stricat iPhone-ul în ultimul an. Deteriorarea accidentală este de 10 ori mai probabilă comparativ cu pierderea sau furtul, notează firma americană.

Cel mai comun mod de a strica un iPhone este scăparea acestuia pe jos, urmată de căderea în toalete, bazine sau lacuri, alunecarea de pe genunchi, împingerea accidentală de pe mese sau turnarea accidentală a unui lichid pe smartphone, afirmă directorul de vânzări al SquareTrade, Ty Shay.

Studiul SquareTrade a fost realizat prin consultarea a 2.000 de utilizatori iPhone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici