Prima pagină » Life-Inedit » REPORTAJ: Godsmack, show electrizant la Bucureşti; imagini din concert, incluse într-un film al trupei – FOTO

REPORTAJ: Godsmack, show electrizant la Bucureşti; imagini din concert, incluse într-un film al trupei – FOTO

Primul concert al formaţiei Godsmack în România a adunat, sâmbătă seară, aproximativ 4.500 de persoane la Arenele Romane din Bucureşti, fani de toate vârstele, care, timp de aproape două ore, au urmărit şi participat activ la show-ul electrizant oferit de trupa americană.

Acesta a fost al doilea concert al trupei Godsmack anunţat pentru România, însă, în urmă cu trei ani, formaţia a anulat întreg turneul european din cauza unor probleme de sănătate ale solistului Sully Erna. Trupa trebuia să concerteze atunci la Bucureşti, în cadrul Tuborg Green Fest.

Sâmbătă seară, intrarea în scenă a trupei a fost acompaniată de piesa „For those about to rock (we salute you)”, a formaţiei AC/DC, iar Godsmack a pornit cu „1000hp”, începând o derulare a celor două decenii de muzică sub consacratul nume.

Au urmat, printre altele, „Cryin’ like a bitch”, „Awake”, „Keep Away”, „Voodoo”, „Something Different” şi „I stand alone”. Nu a lipsit nici „La Batalla de los Tambores”, duelul toboşarilor Sully Erna – Shannon Larkin, care a cuprins şi pasaje ale celebrului solo semnat de Neil Peart, dar şi din piese ale formaţiilor Aerosmith („Walk This Way”), Led Zeppelin („Moby Dick”) şi AC/DC („Back in Black”).

Comunicativi şi încântaţi de publicul receptiv, muzicienii au cerut să primească „toată dragostea”, spunând că au păstrat „ce-i mai bun pentru final”, concertul fiind ultimul pe care Godsmack îl susţine anul acesta în Europa.

În plus, Sully Erna a ţinut să organizeze un mosh pit în faţa scenei, asta şi pentru că pe tot parcursul concertului au fost înregistrate imagini video care vor fi folosite în filmul pe care formaţia îl va lansa la sfârşitul acestui an.

După o oră şi 45 de minute, cei patru membri ai trupei şi-au luat rămas bun de la public, promiţând că vor veni la Bucureşti şi anul viitor.

Godsmack a luat fiinţă în 1995, la iniţiativa lui Sully Erna, din dorinţa de a fi liderul vocal al unui grup, după ce, timp de 23 de ani, a activat ca toboşar. Numele formaţiei vine, potrivit basistului Robbie Merrill, de la piesa trupei americane Alice in Chains, simbol al curentului grunge din Seattle, „God Smack”. Din cele declarate de Erna, însă, numele formaţiei a fost ales după ce un eveniment în care a fost implicat l-a făcut pe un cunoscut să îi spună „God smacked you” (Dumnezeu te-a pălmuit, n.r.).

În cei 20 de ani de activitate, grupul american, nominalizat de patru ori la premiile Grammy, a lansat şase albume de studio – „Godsmack” (1998), „Awake” (2000), „Faceless” (2003), „IV” (2006), „The Oracle” (2010) şi „1000hp” (2014).

Cel mai important trofeu primit de americani este titlul „Rock artist of the Year”, în 2001, la gala Billboard Awards.

Alături de liderul Sully Erna (voce, chitară), pe scena de la Bucureşti au urcat Tony Rombola (chitară, voce), Robbie Merrill (bas) şi Shannon Larkin (tobe).

Trupele Dirty Shirt şi Terrana au cântat în deschiderea concertului susţinut de Godsmack.

Recitalul de o oră al formaţiei româneşti Dirty Shirt a cuprins atât piese proprii, cât şi coveruri după cunoscute melodii din folclorul autohton. Dirty Shirt este câştigătoarea locului al doilea la Wachen Metal Battle 2014.

Fabri Kiarelli (chitară şi voce), Alberto Bollati (bas şi voce) şi Mike Terrana (tobe) s-au aflat la al doilea concert la Bucureşti, susţinând un recital, care, de asemenea, a alternat, pentru aproximativ o oră, compoziţiile proprii cu preluări, cele mai cunoscute publicului fiind „Living After Midnight” (Judas Priest) şi „Play that Funky Music White Boy” (Wild Cherry).