- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (20.03.2013, 18:20)
- Szasz Jutka , Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
REPORTAJ: Un bucătar clujean, medaliat cu aur în Japonia pentru sushi cu usturoi şi caşcaval din Ardeal - FOTO
Un bucătar clujean a câştigat două medalii de aur la un concurs de sushi organizat în Japonia, la proba de individual şi restaurant, folosind la prepararea unui "Dracula roll" usturoi şi caşcaval din Ardeal. El s-a întors în ţară şi cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România.
Urmărește
2339 afișări
REPORTAJ: Un bucătar clujean, medaliat cu aur în Japonia pentru sushi cu usturoi şi caşcaval din Ardeal (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)
Bucătăria japoneză păstrează reţetele tradiţionale
Gabi Georgiu are 24 de ani şi şi-a început activitatea în bucătăria japoneză în urmă cu şapte ani, la un restaurant cu specific din Cluj-Napoca, după ce a absolvit un liceu cu profil economic. El lucrează sub îndrumarea bucătarului japonez Tsuchiya Naofumi, care are o experienţă de 15 ani în prepararea sushi.
Gabi a fost atras de bucătăria japoneză pentru că aceasta păstrează reţetele tradiţionale.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
"Mâncarea chinezească se bazează mult pe sosuri şi este puternic adaptată la clienţii români, în timp ce acea japoneză păstrează reţetele tradiţionale. Românii sunt interesaţi de sushi şi au început să înţeleagă cultura japoneză", a spus Gabi Georgiu.
"Gold Sushi Award", pentru un platou cu somon, ton, caracatiţă
La începutul lunii martie, el a participat la prima ediţie a concursului internaţional de sushi "World Sushi Cup", desfăşurat în ţara de origine a acestui preparat, Japonia, de unde s-a întors cu două medalii de aur - "Gold Sushi Award" - la secţiunile individual şi restaurant.
Gabi Georgiu a fost cel mai tânăr participant la concursul de individual şi a învins competitori chiar din ţara gazdă, din juriu făcând parte şapte membri, toţi maeştri bucătari de sushi recunoscuţi pe plan internaţional.
"De la fiecare om am avut ce învăţa în cadrul acestui concurs, cum să fii creativ, răbdător şi cum să îţi gestionezi timpul. Membrii juriului au notat tot, tehnica folosită, igiena. Cred că diferenţa dintre mine şi ceilalţi 17 competitori, din mai multe ţări, inclusiv din Japonia, a constat în originalitate. La proba de individual am pregătit un platou cu sushi, cu tema trecerii de la iarnă la primăvară, care conţine preparate din somon, ton, caracatiţă, nişte peşti japonezi, şi am folosit şi condimente româneşti, mărar, pentru a aduce şi din România un anumit gust. Am colorat orezul cu sfeclă roşie şi am impresionat juriul pentru că am ales o metodă naturală de a colora orezul", a explicat bucătarul.
"Dracula roll", somon cu usturoi şi caşcaval afumat din Ardeal, pentru japonezi
"Dracula roll", un preparat prezentat în premieră în cadrul probei de restaurant şi care i-a impresionat pe membrii juriului şi pe clienţi, conţine şi usturoi.
"În Japonia, majoritatea populaţiei ştie despre România doar Dracula, Ceauşescu şi Nadia Comăneci. Şi atunci m-am gândit să adaug şi puţin usturoi prăjit deasupra somonului marinat din sushi şi am folosit şi un sos pe bază de pastă de tomate pentru a imita sângele. Este un roll din orez care conţinea în mijloc somon, sparanghel şi caşcaval afumat din Ardeal, iar deasupra am pus acel sos. Vom încerca acest preparat să vedem dacă va prinde la publicul român. Şi am primit multe voturi din partea publicului, iar astfel am câştigat", a spus bucătarul.
Pentru proba de la secţiunea restaurant, bucătarul clujean a fost asistat de şeful lui de la restaurant, Tsuchiya Naofumi, care are o experienţă de 15 ani în pregătirea sushi şi care se află în România de 11 ani.
"Mă bucur că Gabi a luat premiul şi sperăm să urcăm şi mai sus şi să câştigăm medalii şi la ediţia de anul viitor a concursului de sushi din Japonia. Gabi are potenţial, iar «World Sushi Cup» a fost o experienţă de la care fiecare participant a avut de învăţat", a spus Naofumi.
Primul "head chef sushi" din România
Gabi Georgiu s-a întors din Japonia şi cu titlul de "head chef sushi", primul de acest fel din România, recunoscut de All Japan Sushi Association.
Ca "head chef sushi", tânărul bucătar clujean va avea rolul de a-i instrui pe ceilalţi colegi, în ceea ce înseamnă metodele de pregătire a sushi şi a măsurilor de igienă.
"În România nu mai deţine nimeni un astfel de titlu, care înseamnă foarte mult pentru mine, mai ales la vârsta mea", a mai spus Georgiu.
Şi premiile obţinute contează foarte mult, în special pentru cariera sa viitoare de bucătar de sushi.
"Premiile, dar şi titlul de head sushi chef sunt benefice şi pentru clienţii cărora le servesc preparatele de sushi, care sunt siguri că este vorba de calitate maximă", a spus Georgiu.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe