Respinsă în Africa de Sud, încoronată în Nigeria. Povestea uimitoare a lui Chidimma Adetshina

  • Chidimma Adetshina, o tânără de 23 de ani, a trecut de la controversă la glorie în lumea concursurilor de frumuseţe.
  • După ce s-a retras din Miss Africa de Sud în urma unor critici xenofobe, ea a fost încoronată sâmbătă Miss Universe Nigeria.
Urmărește
934 afișări
Imaginea articolului Respinsă în Africa de Sud, încoronată în Nigeria. Povestea uimitoare a lui Chidimma Adetshina

Chidimma Adetshina, o studentă la drept în vârstă de 23 de ani, a devenit recent protagonista unei poveşti ciudate în lumea concursurilor de frumuseţe.

Totul a început când Adetshina s-a înscris la concursul Miss Africa de Sud. Deşi s-a născut în Soweto şi a crescut în Cape Town, originile sale mixte - tată nigerian şi mamă cu rădăcini mozambicane - au declanşat o controversă aprinsă, notează BBC.

Criticii au pus la îndoială eligibilitatea ei de a reprezenta Africa de Sud, iar situaţia a escaladat până la o anchetă oficială. Departamentul de afaceri interne al ţării a sugerat chiar că mama tinerei ar fi putut comite un „furt de identitate" pentru a obţine cetăţenia sud-africană.

În faţa acestor acuzaţii şi a presiunii publice, Adetshina a luat decizia dificilă de a se retrage din concursul Miss Africa de Sud, invocând motive de siguranţă personală şi a familiei sale.

Povestea sa a ajuns însă la urechile organizatorilor concursului Miss Universe Nigeria. Aceştia i-au oferit şansa de a participa la competiţia lor, invitând-o să reprezinte ţara natală a tatălui său.

Într-o răsturnare spectaculoasă de situaţie, Adetshina a acceptat invitaţia şi, sâmbătă, a fost încoronată Miss Universe Nigeria. Momentul victoriei a fost extrem de emoţionant, tânăra izbucnind în lacrimi de bucurie.

„Această coroană nu este doar pentru frumuseţe; este un apel la unitate", a declarat Adetshina după încoronare.

Succesul ei a generat reacţii mixte pe reţelele sociale. Mulţi au lăudat rezilienţa şi determinarea sa, în timp ce alţii au pus la îndoială corectitudinea concursului.

Acum, Adetshina se pregăteşte să reprezinte Nigeria la concursul Miss Universe din noiembrie, unde printre rivalele sale se va număra Mia le Roux, câştigătoarea concursului Miss Africa de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici