- Home
- Life-Inedit
- (17.04.2017, 08:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţeta în şapte paşi către o viaţă mai bună. Cum putem deveni mai pozitivi
Nu o dată ne-am confruntat cu un blocaj interior sau, mai bine zis, cu senzaţia că sentimentele negative ne inundă gândirea şi nu mai putem vedea luminiţa de la capătul tunelului. Care e explicaţia?
Urmărește
2436 afișări
Sentimentele negative activează amigdala cerebrală - acea regiune a creierului responsabilă de procesarea fricii, anxietăţii şi a altor emoţii. Doctorul Richard J. Davidson, neurologist şi fondator al "Centrului pentru Minţi Sănătoase" din cadrul Universtăţii din Wisconsin a demonstrat cum oamenii a căror amigdală cerebrală se reface mai greu, în urma "ameninţărilor" suferite, sunt mai predispuşi la o varietate de probleme de sănătate decât cei a căror amigdală cerebrală se reface mai repede.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
Atât el cât şi doctorul Barbara Fredrickson, psiholog la Universitatea din Carolina de Nord, au arătat cum creierul nostru este "plastic" sau, mai bine zis, are capacitatea de a genera noi celule şi traiectorii, şi, în acelaşi timp, face posibilă antrenarea şi manevrarea circuitului cerebral în vederea promovării unor răspunsuri din ce în ce mai pozitive. Astfel că, o persoană poate învăţa în timp să fie mai pozitivă exersând o serie de tehnici care amplifică instalarea stării de bine, potrivit The New York Times.
Iată şapte tehnici care antrenează pozitivitatea şi pregătesc terenul pentru optimismul cu care ar trebui să ne purtăm fiecare zi din viaţă:
1. Fă o faptă bună pentru cel de lângă tine - senzaţia de fericire pe care o vei provoca ţi se va întoarce.
2. Apreciază tot ce te înconjoară - ar putea fi un copac, o pasăre, un răsărit ca din poveşti sau un simplu articol. Bucuria ochilor e implicit bucuria sufletului.
3. Dezvoltă şi îmbogăţeşte relaţiile - construirea unor conexiuni puternice cu cei dragi legitimează o dată în plus prezenţa ta în viaţa lor şi importanţa ta, ca om, iar studii au arătat că acest lucru influenţează sănătatea organismului şi durata vieţii.
4. Stabileşte-ţi ţinte ce pot fi îndeplinite - poate că vrei să îşi îmbunătăţeşti jocul de tenis sau să citeşti mai multe cărţi. Orice ar fi, alege să te menţii în sfera realismului pentru a nu îţi consuma energia în van.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale