Ingrediente pentru două porţii
Prăjitura
100 g unt moale
100 g zahăr pudră
4 ouă
80 g făină
30 g cacao
Glazura
50 g unt
50 g ciocolată menaj, cu 72% cacao
20 g cacao
250g zahăr pudră boabe de merişor, pentru decor
Mod de preparare:
– Prăjitura
Amestecaţi untul cu zahărul, până obţineţi o cremă omogenă. Bateţi ouăle, separat, într-un bol, apoi adăugaţi-le în crema de unt.
Turnaţi făina şi 30 de grame de cacao, apoi amestecaţi până ce crema devine omogenă.
Turnaţi crema într-o tavă de copt în formă de inimă, tapetată cu hârtie de copt, şi coaceţi în cuptor, la temperatura de 180°C, timp de 40 de minute. După ce s-a copt, scoateţi prăjitura din cuptor şi lăsaţi-o să se răcească pe un grătar.
– Glazura
Într-un vas, topiţi untul şi ciocolata la foc mic, adăugaţi cacaua, apoi zahărul, turnând apă călduţă, până ce glazura capătă o consistenţă mai groasă. După ce prăjitura s-a răcit, îmbrăcaţi-o în glazură şi decoraţi prăjitura cu boabe de merişor pe margine.