REŢETE DE CRĂCIUN: Prăjitură cu scorţişoară

Prăjitura de Crăciun cu scorţişoară este grozavă pentru sărbătorile de iarnă, dar poate fi consumată şi cu alte ocazii festive.

Urmărește
3189 afișări
Imaginea articolului REŢETE DE CRĂCIUN: Prăjitură cu scorţişoară

REŢETE DE CRĂCIUN: Prăjitură cu scorţişoară (Imagine: Hepta)

Ingrediente:

  • 180 g zahăr

  • 75 g unt

  • 2 ouă

  • 200 ml lapte

  • 2 căni de făină cernută

  • 2 linguriţe de praf de copt

  • o linguriţă de scorţişoară pudră

  • o linguriţă de nucşoară

  • o linguriţă de zahăr amestecat cu scorţişoară

Mod de preparare:

Amestecaţi zahărul cu untul, apoi bateţi bine amestecul, până se topeşte zahărul şi crema capătă o culoare gălbuie.

Adăugaţi ouăle, laptele, făina, praful de copt, scorţişoara şi nucşoara, apoi bateţi bine amestecul, până la omogenizarea ingredientelor.

Turnaţi amestecul într-o formă cu diametrul de 20 de centimentri, antiaderentă, unsă cu unt, apoi coaceţi prăjitura la temperatura de 180ºC, până ce marginile încep să se desprindă de vas.

Presăraţi prăjitura cu zahărul amestecat cu scorţişoară, apoi lăsaţi 5 minute la cuptor, pentru glazurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici