- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.11.2009, 19:48)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reuters recomandă Bucureştiul pentru amestecul de stiluri arhitecturale - FOTO
Reuters recomandă o excursie de 48 de ore în Bucureşti, pentru amestecul rar de idei occidentale, reprezentări estice şi megalomanie specifică regimului totalitar reflectate în arhitectura Capitalei.
Urmărește
259 afișări
Curtea Veche - Bucureşti (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)
Corespondenţii agenţiei de presă au conceput un traseu care să reflecte transformarea oraşului, de la stadiul unuia "dintre cele mai progresiste centre urbane ale Europei, la începutul secolului al 20-lea, la un labirint haotic de bulevarde prăfuite şi cartiere pitoreşti care poartă cicatricele politicilor comuniste brutale".
Ajunşi în Bucureşti, într-o zi de vineri, pe la ora 4.00, turiştilor li se recomandă să viziteze zona Lipscani, "o părticică minusculă din fostul centru vechi al Bucureştiului", amintind că această parte a oraşului, cu străduţe şerpuitoare, pietruite, a supravieţuit demolărilor lui Ceauşescu din anii '80, când a fost rasă o cincime din oraş.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
Reuters menţionează că zona este foarte frecventată de petrecăreţi în weekend-uri, dar şi că poartă semnele neglijenţei.
Turiştii sunt îndemnaţi să rămână în Centrul Vechi pentru a cina la Caru cu Bere şi sunt atenţionaţi să nu rateze, pe drum spre restaurant, Mănăstirea Stavropoleos, ce reflectă stilul brâncovenesc din arhitectura românească - "un amestec bogat de motive bizantine şi baroce".
Pentru prima seară în Bucureşti mai sunt recomandate Curtea Veche, fostă reşedinţă a lui Vlad Ţepeş, dar şi o plimbare pe Calea Victoriei, până la Cercul Militar Naţional.
În cele două zile pline de sâmbătă şi duminică, turiştii mai pot merge într-o piaţă tradiţională, precum Piaţa Matache, la o terasă cu mici şi bere, într-o scară de bloc vechi, ce "poate arăta ca un decor dintr-un film hollywoodian din anii '30", la Muzeul Ţăranului Român - "un exemplu esenţial de arhitectură neoromânească" şi la Casa Poporului, de unde pot admira oraşul, pe terasa Muzeului Naţional de Artă Contemporană.
Pentru mese, mai sunt recomandate Casa Doina, Ici et La, dar şi Athenee Palace Hilton, construit la începutul secolului al 20-lea, un cunoscut loc de întâlnire pentru spioni în anii '30.
De asemenea, mai multe zone din Capitală sunt recomandate pentru plimbări, precum Bulevardul Magheru, pentru blocurile de locuinţe şi hotelurile moderne, precum şi zonele cu case vechi şi vile de la Biserica Armenească şi de-a lungul Bulevardului Aviatorilor.
Reuters îi avertizează, însă, pe doritori că trebuie să se grăbească, deoarece arhitectura din aceste zone este pe cale de dispariţie, lăsând loc dezvoltatorilor imobiliari care construiesc în loc turnuri de locuit sau de birouri.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe