REVELION 2012: Oraşe din ţară continuă tradiţia petrecerilor în aer liber

Mai multe oraşe din ţară vor continua tradiţia petrecerilor ţinute în stradă, în noaptea dintre ani, însă edilii au alocat sume mai mici de bani pentru petrecerea de Revelion din cauza crizei financiare.

Urmărește
1639 afișări
Imaginea articolului REVELION 2012: Oraşe din ţară continuă tradiţia petrecerilor în aer liber

REVELION 2012: Marile oraşe continua tradiţia petrecerilor în aer liber (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Buzău: Aproape 100.000 de lei pentru concertele care vor avea loc în noaptea de Revelion

Autorităţile din Buzău cheltuiesc aproape 100.000 de lei pentru petrecerea din centrul oraşului, unde vor avea loc mai multe concerte, primarul Constantin Boşcodeală spunând că buzoienii trebuie să se bucure de Revelion, iar "varianta cu sărăcia este doar o invenţie a Guvernului Boc".

La Buzău, autorităţile locale au pregătit un spectacol susţinut de mai mulţi artişti locali, între care Nemuritorii, Cronos, Mario Buzoianu, Cezărică, Dana Dobre, George Mitrea şi Mădălina Manolache. De asemenea, vor urca pe scenă şi Guess Who şi Xonia şi nu va lipsi nici focul de artificii de la miezul nopţii.

Spectacolul, pentru care Primăria Buzău alocă aproape 100.000 de lei, va începe în 31 decembrie, în jurul orei 22.00 şi se va încheia spre dimineaţă.

"Anul acesta am alocat pentru Revelion în jur de 99.500 de lei, dintre care 2.000 de lei sunt pentru focul de artificii care sperăm să fie la înălţime. Am optat pentru formaţii româneşti deoarece bugetul este tot de austeritate. Totuşi, cred că buzoienii trebuie să se bucure de Revelion, iar varianta cu sărăcia este doar o invenţie a Guvernului Boc. Cel mai mult ne costă scena, deoarece Primăria dă 5000 de euro pe zi pentru ea", a declarat, joi, primarul municipiului Buzău, Constantin Boşcodeală (PSD).

Târgu Mureş: Revelion subvenţionat pentru 2.600 de pensionari

Primăria Târgu Mureş suvbvenţionează, în acest an, masa şi petrecerea de Revelion pentru 2.600 de pensionari din municipiu, care au peste 35 de ani de căsătorie, plătind câte 70 de lei pentru distracţia de sfârşit de an la unul din cele mai bine cotate hoteluri din oraş.

Viceprimarul municipiului Târgu Mureş Claudiu Maior a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că Primăria a invitat la distracţia de sfârşit de an la unul din cele mai bine cotate hoteluri din oraş 2.600 de pensionari care au peste 35 de ani de căsătorie.

"Meniul de Revelion costă 70 de lei, pentru fiecare din cei 2.600 de pensionari, ei plătesc o sumă modică, de 5 lei, din care se organizează de fapt o tombolă", a spus Maior.

El a afirmat că în anul precedent numărul pensionarilor care s-au bucurat de petrecerea Primăriei a fost de 3.500.

Pentru ceilalţi cetăţeni ai oraşului, Primăria Târgu Mureş organizează, în 31 decembrie, de la ora 22.00, tradiţionalul Revelion în centrul oraşului, unde vor concerta soliştii Ciprian Istrate şi Magyar Rozsa, invitaţii speciali fiind Fly Project şi Balazs Pali din Ungaria.

Manifestarea de Revelion din Piaţa Victoriei din Târgu Mureş se va încheia cu un foc de artificii.

"Doar artificiile sunt din sponsorizări, pentru concerte am plătit în total 40.000 de lei", a spus Maior.

Focşani: Consiliul Judeţean alocă 540.000 de lei pentru petrecerea de Revelion din Piaţa Unirii

Consiliul Judeţean Vrancea alocă 540.000 de lei, din banii care erau destinaţi referendumului privind reorganizarea administrativă a judeţului, pentru petrecerea de Revelion care va avea loc în Piaţa Unirii din Focşani, unde vor concerta No Mercy, Pachanga, T-Funky Fresh.

În 31 decembrie, începând cu ora 19.00 pe scena amplasată în Piaţa Unirii din Focşani vor urca ansamblul folcloric "Ţara Vrancei", RO-Mania, Mandinga, Distinto, Guess Who, Bordo, T-Funky Fresh şi No Mercy.

Trecerea în noul an va fi marcată printr-un foc de artificii, iar spectacolul de Revelion se va încheia cu un recital susţinut de Pachanga.

Pentru organizarea spectacolului, Consiliul Judeţean Vrancea a alocat 540.000 de lei, bani retraşi din suma prevăzută pentru organizarea referendumului privind reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului, scrutin care a fost amânat.

În 6 noiembrie în judeţul Vrancea urma să aibă loc un referendum privind desfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale a judeţului, pentru care Consiliul Judeţean alocase 600.000 de lei. Hotărârea CJ de organizare a referendumului a fost atacată în instanţă de către prefect, iar Consiliul Judeţean a avut câştig de cauză. Cu toate acestea, referendumul nu a mai fost organizat, preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, susţinând că nu doreşte să declanşeze "o acţiune cu implicaţii materiale, umane şi financiare importante" atât timp cât nu există o iniţiativă legislativă a Guvernului privind reorganizarea administrativ-teritorială.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici