Video REVELION 2018 | Spectacol de lumini la Londra, Paris, Berlin, Burj Khalifa-Dubai/ Hong Kong a intrat în 2018 cu cel mai grandios foc de artificii din istorie/ Cum au sărbătorit oamenii de pe întregul mapamond intrarea în 2018 | VIDEO

Primii care au intrat în 2018 au fost locuitorii din Insula Crăciunului şi Samoa, două insule din Pacific, la ora 12:00, ora României. Au urmat Insulele Chatham, apoi Noua Zeelandă a sărbătorit şi ea revelionul, la Auckland. Un extravagant foc de artificii a fost organizat în Sydney, Australia, însă pe departe cel mai spectaculos a fost cel din Hong Kong. Ultimii oameni de pe glob care vor spune "La mulţi ani, 2018!" vor fi cei din insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati. (Sursa video: YouTube). IATĂ cum s-a defăşurat intrarea în anul 2018 pe întreg gobul pământesc:

Urmărește
13611 afișări

7.00, 1 ianuarie: Şi New York a celebrat intrarea în noul an, cu mulţime de oameni pe străzi, pe un ger năprasnic de -12 grade

02.00 Peste o sută de mii de oameni s-au adunat la Londra pentru a viziona celebrul joc de artificii ce a fost organizat în centrul capitalei britanice

 

 

01.00 Germania, Franţa, Italia, Spania şi restul ţărilor Europei Centrale au intrat în noul an. Sute de mii de europeni au sărbătorit pe străzile marilor capitale europene

 

 

24.00 România a trecut în noul an, 2018! La mulţi ani, români!

23.00 A bătut de miezul nopţii în Piaţa Roşie din Moscova! Rusia a salutat anul 2018 cu focuri de artificii şi adunări în aer liber, în ciuda vremii mai puţin festive. De obicei, cu nămeţi de zăpadă în ajunul Anului Nou, Moscova în acest an este scăldată într-o ploaie intermitentă şi un cer cenuşiu.

Într-un mesaj televizat difuzat chiar înainte de miezul nopţii, preşedintele Vladimir Putin le-a cerut ruşilor să fie atenţi şi concilianţi unul cu celălalt în noul an.

"Spuneţi cele mai preţuite cuvinte unul altuia, iertaţi greşelile şi resentimentele, admiraţi dragostea, încălziţi-vă cu grijă şi atenţie"

"Să ne însoţească încrederea şi înţelegerea reciprocă."

 

 

2.00 Dubaiul (Emiratele Arabe Unite) a întâmpinat anul 2018 cu un imens joc de lumini care au aprins gigantul metalic Burj Khalifa.

O imagine a unui şoim zburător, alcătuit din lumini LED, a strălucit din clădirea care se ridică deasupra fântânii din Dubai. Spectacolul s-a terminat cu un slogan care declară anul 2018 ca fiind "anul lui Zayed", referindu-se la Zayed bin Sultan Al Nahyan,  cel care este văzut ca principala forţă motrice din spatele formării Emiratelor Arabe Unite.

19.00 Bangkok (Thailanda) a marcat miezul nopţii cu un spectacol extravagant de focuri de artificii după ce interzicerea pirotehniei a fost ridicată temporar la începutul acestei săptămâni.

Primul ministru Prayut Chan-o-cha a emis o ordonanţă care a permis artificii între orele 23:00 şi 01:00 pentru sărbătorirea noului an, "care vor promova turismul".

Consiliul naţional al ţării pentru pace şi ordine a interzis focurile de artificii în iunie, abaterile fiind pedepsite cu închisoare de până la trei ani.

18.00: Hong Kong a intrat în 2018. În metropola din sudul Chinei, cu 7 milioane de locuitori, a fost organizat cel mai mare foc de artificii din istoria oraşului.

17.30. Coreea de Nord a sărbătorit cu foc de artificii intrarea în noul an.

17.00 Tokyo (Japonia), Seul (Coreea de Sud)

Ora 15.00 Sydney, Australia a intrat în 2018 cu un SPECTACULOS foc de artificii

Focuri de artificii au aprins cerul deasupra portului Sydney pentru a sărbători anul nou. Spectacolul a inclus o cascadă de lumini şi culori curcubeu pentru a marca legislaţia recentă care legalizează căsătoria homosexuală în Australia.

Ţările Samoa, părţi din Kiribati şi Tonga din Oceania au fost primele locuri din lume care au trecut în anul 2018.
 
A urmat Noua Zeelandă, iar în Auckland, cel mai mare oraş, zeci de mii de oameni s-au adunat în jurul Turnului Sky şi au urmărit cinci minute de pirotehnie non-stop care a explodat în partea de sus a structurii.
 
Securitatea la eveniment a fost foarte strictă, chiar dacă oficialii au declarat că nu a existat o alertă specială. Aproape jumătate dintre cei care au participat la sărbătoare au fost turişti.

În Noua Zeelandă, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzi şi pe plaje, devenind printre primii din lume care au intrat în 2018.

Dar, în apropierea insulei Waiheke, la 20 de mile departare de Auckland, autorităţile au anulat un planificat foc de artificii din cauza condiţiilor de secetă şi a fluxului redus de apă disponibil pentru pompieri.

 

Kiritimati sau Insula Crăciunului este un atol de corali din Oceanul Pacific, aflat în nordul Insulelor Teraina şi parte a Republicii Kiribati. Insula este situată pe fusul orar UTC+14, astfel că este prima suprafaţă de uscat locuită care serbează noul an, la ora 12.00 (ora României).

Insula Kiritimati este cel mai mare atol din lume. Suprafaţa de uscat - aproximativ 322 km², iar împreună cu laguna are aproximativ 640 km². Suprafaţa insulei constituie 70% din suprafaţa de uscat a Republicii Kiribati.

Insula are peste 5000 locuitori, cu peste 700 de gospodării. Populaţia insulei este concentrată în patru localităţi: Ronton sau London, Tabwakea sau Tabakea, Banana şi Poland.

Ultimele care vor spune "La mulţi ani, 2018!" vor fi insulele Howland si Baker, la 26 de ore după cei din Kiribati.

Site-ul straitstimes.com arată în timp real cum trec secundele până la venirea Anului Nou pe toate continentele.

https://www.timeanddate.com/counters/multicountdown.html

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici