Revoluţia modei: Un start-up olandez schimbă regulile şi transformă părul uman în ţesături cu stil

  • Startup-ul olandez Human Material Loop, îşi propune, ca prin transformarea părului uman în material textil, să aducă o schimbare semnificativă în industria modei, creând prototipuri de paltoane, pulovere şi sacouri din acest material inovator.
  • Fondatoarii start-up-ului speră că, prin utilizarea părului tăiat sau rupt provenind din saloanele din Olanda, Belgia şi Luxemburg, şi prin convingerea companiilor de îmbrăcăminte să achiziţioneze acest material alternativ, Human Material Loop va contribui la reducerea deşeurilor anuale de păr uman de aproximativ 72 de milioane de kilograme care ajung în gropile de gunoi europene.
Urmărește
1091 afișări
Imaginea articolului Revoluţia modei: Un start-up olandez schimbă regulile şi transformă părul uman în ţesături cu stil

Sursa foto: humanmaterialloop.com

Un start-up olandez, numit Human Material Loop, îşi propune să revoluţioneze industria modei transformând părul uman în material textil. Acesta a creat prototipuri de paltoane, pulovere, sacouri şi căptuşeli din păr uman, sperând că, în viitor, companiile de îmbrăcăminte vor achiziţiona acest material alternativ pentru propriile lor creaţii, scrie CNN.

Co-fondatoarea Zsofia Kollar a explicat că a fost fascinată de potenţialul părului ca material textil şi a dorit să rezolve problema deşeurilor din industria coafurii. Potrivit Human Material Loop, 72 de milioane de kilograme de deşeuri de păr uman ajung în gropile de gunoi europene în fiecare an.

Procesul de fabricare a materialului constă în filarea firelor scurte de păr, transformându-le într-un fir continuu pentru a obţine un fir textil, care este apoi vopsit cu pigmenţi puri. Startup-ul îşi procură părul din saloanele din Olanda, Belgia şi Luxemburg, folosind doar părul tăiat sau rupt, fără ADN nuclear care ar putea identifica o persoană.

Deşi aceste design-uri nu sunt disponibile pentru cumpărare, Human Material Loop intenţionează să furnizeze materialul designerilor şi brand-urilor mari. Kollar susţine că preţul va fi competitiv cu cel al lânii pe măsură ce volumul de producţie creşte.

Cu toate că ideea de a purta haine din păr uman poate părea ciudată pentru mulţi, Kollar crede că aceasta poate câştiga simpatia publicului, subliniind durabilitatea remarcabilă a materialului. De asemenea, părul uman a fost folosit în istorie pentru diverse scopuri, precum crearea de textile sau în proiecte artistice. Cu toate acestea, utilizarea părului uman în produsele noastre zilnice rămâne un subiect controversat şi într-o anumită măsură tabu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici