Rezistenţii anticomunişti, ficţiune şi realităţi, între lansările ultimei zile de la Gaudeamus 2019

Volume despre rezistenţa anticomunistă şi radiografii ale ficţiunii şi realităţii de azi, între cele şapte recomandări MEDIAFAX ale ultimei zile a ediţiei 26 a Târgului de carte Gaudeamus, la Romexpo.

Urmărește
230 afișări
Imaginea articolului Rezistenţii anticomunişti, ficţiune şi realităţi, între lansările ultimei zile de la Gaudeamus 2019

Rezistenţii anticomunişti, ficţiune şi realităţi, între lansările ultimei zile de la Gaudeamus 2019

Editura Humanitas lansează la 11.30 romanul ”Simetria dorinţelor”, de Eshkol Nevo, în colecţia Raftul Denisei. La evenimentul organizat în parteneriat cu Ambasada Israel vor vorbi Ioana Petridean, Madeea Axinciuc şi Denisa Comănescu.

Între 12.00 şi 12.30, editura Trei lansează volumul ”Expresia psihopatologică în pictură”, de Aurel Romilă. Autorul cărţii este însoţit de Victor Popescu, redactor al editurii, în spaţiul de evenimente ”Mircea Nedelciu”.

”Cum se inventează un huligan? Mihail Sebastian, ziarist la Cuvântul”, de Laszlo Alexandru este volumul lansat la 12.00 de Editura Cartier într-un eveniment la care sunt invitaţi Alexandru Florian, Michael Shafir, Emilian Galaicu-Păun şi autorul cărţii.

Un ”Dicţionar de locuri literare bucureştene” de Corina Ciocârlie şi Andreea Răsuceanu este anunţat la ora 12.00, la Humanitas. Alături de autoare vine în faţa publicului Ioana Pârvulescu.

La ora 13.00, Editura RAO prezintă ”Noua ordine mondială de la Primăvara arabă la Brexit”, de Alexandru Grumaz. În faţa publicului sunt invitaţi Cristian Diaconescu, în calitate de fost ministru de Externe al României, Ion M.Ioniţă, redactor şef al revistei Historia şi Nicolae Brânzea, director general adjunct al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

O carte-eveniment anunţă editura Polirom pentru prezentarea programată la ora 13.30. ”Suntem dezrădăcinate. Călătoria mea şi poveşti ale femeilor refugiate din toată lumea”, de Malala Yousafzi şi Liz Welch, este lansată de Fatma Yilmaz şi Alina Isac Alak într-o întâlnire moderată de Dan Croitoru.

Editura Ars Docendi, a Universităţii din Bucureşti lansează în intervalul orar 15.00-16.00, în spaţiul ”Mircea Nedelciu”, volumele ”Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara. Portrete de familii”, de Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu, ”Scrisori din Câmpulung. Constantin Noica-Gheorghe Staicu”, ediţie de Ioan Crăciun, ”Nevoia de a reveni. Ceva despre viitor, fără pierderea valorilor”, de Dragoş Vaida. Invitaţi sunt Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu şi Ioan Crăciun.

Lista completă a evenimentelor ultimei zile a Târgului de carte Gaudeamus 2019 poate fi consultată AICI.

A XXVI-a ediţie a Târgului de carte Gaudeamus Radio România din Bucureşti se desfăşoară sub semnul aniversării a 30 de ani de la momentul istoric al Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Peste 8.000 mp de standuri care găzduiesc sute de mii de titluri şi aproape 900 de evenimente, lansări şi prezentări de carte, sesiuni de autografe şi dezbateri cu teme ce acoperă un spaţiu vast, de la ficţiune şi suspans până la gastronomie şi poezie, îi aşteaptă pe cei care vor trece pragul târgului de miercuri până duminică.

Ca şi la ediţiile precedente, numeroase categorii de publicau accesul gratuit: preşcolari, elevi, studenţi, cadre didactice, bibliotecari, profesionişti din domeniile editorial/educaţional, membrii uniunilor de scriitori, jurnalişti, pensionari, persoane cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora, grupuri organizate. Pentru vizitatorii care nu se încadrează în aceste categorii, accesul în incintă se va face pe baza biletelor (în valoare de 5 lei) şi a abonamentelor de intrare (în valoare de 10 lei, valabile pentru toată perioada), care vor constitui totodată şi suportul pentru Tombola Gaudeamus. Programul de vizitare este zilnic între orele 10.00 şi 20.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici