- Home
- Life-Inedit
- (06.01.2021, 10:38)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezoluţii de wellness pentru un an nou mai fericit
- 2020 a fost un an complet diferit faţă de cum ni-l imaginam în urmă cu 12 luni, un an în care boala, teama şi anxietatea au dat năvală în viaţa noastră.
- Acum mulţi dintre noi sunt gata să apese pe butonul de “restart” în 2021 şi să umple noul an cu cât mai multă pozitivitate şi stare de bine.
- Este un moment foarte bun pentru a seta noi obiective pentru a avea un stil de viaţă mai sănătos.
Urmărește
178 afișări
Rezoluţii de wellness pentru un an nou mai fericit
2020 a fost fără îndoială un an dificil. Între pandemia globală care a întrerupt ritmul vieţii aşa cum îl ştiam şi multe alte evenimente care au indus anxietate, mulţi dintre noi sunt gata să apese pe butonul de “restart” în 2021 şi să umple noul an cu cât mai multă pozitivitate şi stare de bine.
De obicei, printre cele mai frecvente rezoluţii se numără: mai multă mişcare, diete mai sănătoase sau de slăbire, renunţarea la fumat, focus pe îngrijirea personală sau pe dezvoltarea personală. Începutul noului an este un moment foarte bun pentru a seta noi obiective legate de un stil de viaţă mai sănătos. Samantha Clayton, fostă campioană olimpică la atletism şi director în fitness şi educaţie în cadrul Herbalife, ne propune cinci rezoluţii pentru un 2021 mai fericit şi mai sănătos:
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: În 2025, știi ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituția. Vot electronic, direct. În Postul Paștelui vei vota un Președinte Independent!
-
Adrian Sârbu: În 2025, ştii ce ai de făcut. Să nu dormi! Ai de schimbat Constituţia. Vot electronic, direct. În Postul Paştelui vei vota un Preşedinte Independent!
-
Decizia Curţii de Apel Bucureşti în procesul intentat de Călin Georgescu: Alegerile rămân anulate
-
Sf. Vasile: Aproape o jumătate de milion de români îşi serbează ziua onomastică
Acordă prioritate sportului în familie
Dacă am învăţat ceva anul acesta, este faptul că familia şi sănătatea noastră sunt cele mai importante. Mulţi dintre noi am petrecut semnificativ mai mult timp cu familia în acest an. Lăsând deoparte lecţiile desfăşurate acasă, nu te-ai simţit bine să ai mai mult timp cu cei dragi? Pe măsură ce ne vom intra în ritm, în contextul noii normalităţi, asigură-te că îţi vei face în continuare, timp pentru familie. Activităţile sportive, în interior sau în aer liber, sunt preferate de familia mea. Indiferent dacă aceste activităţi înseamnă drumeţii în familie sau mici provocări de fitness în jurul casei, o bună formă fizică, în paralel cu distracţia în familie, este întotdeauna o situaţie cu beneficii de ambele părţi.
Încearcă ceva nou
Dacă ai deja o rutină de fitness, este foarte bine! Dar includerea unor activităţi diferite te va ajuta să te menţii mereu în formă. Practic, nu îţi poţi îmbunătăţi forma fizică dacă faci întotdeauna acelaşi lucru. Indiferent câtă activitate fizică faci, cel mai bun mod de a te asigura că este suficient, este de a include programele de antrenament în rutina zilnică. La cât de ocupaţi suntem, mişcarea poate fi primul lucru de care uităm cel mai uşor. În plus, monitorizarea exerciţiilor zilnice şi a duratei antrenamentului te poate responsabiliza atunci când poate nu ai familia, prietenii sau un grup de suport alături care să te ajute să-ţi păstrezi motivaţia.
Eliberează-ţi mintea: Mai multă socializare, mai puţină implicare în online
Este mult mai uşor să duci la bun sfârşit un program de antrenament când ai un partener alături. În ultimul an, a trebuit să ne bazăm şi mai mult pe tehnologie pentru a face antrenamente fizice. Deşi tehnologia este un instrument foarte bun pentru a găsi reţete, programe de exerciţii şi conţinut motivaţional, ar fi bine să o utilizezi pentru autodezvoltare şi nu pentru a da atenţie mesajelor negative.
Anxietatea poate fi o distragere de la obiectivele de wellness. Păstrează-ţi sănătatea mentală intactă în următorul an luând mai multe pauze de la online şi fiind prezent mai mult timp în offline. Invită un prieten sau un membru al familiei să facă sport împreună cu tine, vei fi mai fericit nu doar prin faptul că vei avea ocazia să petreceţi timp împreună, ci îţi va oferi şi acea conexiune directă care este atât de necesară pentru psihicul nostru şi pentru rezultatele de fitness.
Include mai multe plante în dieta ta, alege o alimentaţie echilibrată
Alimentaţia vegetală, cum ar fi cartofii dulci, sfecla, orezul brun, ovăzul, cerealele integrale, porumbul, năutul, fructele, contribuie cu aport de carbohidraţi pentru energie, dar este important să-ţi asiguri şi proteine de calitate foarte bună pentru a dezvolta şi menţine masa musculară, iar cel puţin o parte din proteine ţi le poţi procura şi din surse vegetale (linte, năut, soia, quinoa, nuci, orez, etc).
Evitarea caloriilor goale şi alegerea alimentelor bogate în nutrienţi sunt esenţiale atunci când eşti stresat şi ocupat şi îţi dau senzaţia de saţietate pentru mai mult timp. În concluzie: dacă nu acorzi suficientă atenţie obiceiurilor alimentare, nu vei obţine rezultatele pe care ţi le doreşti.
Ai grijă la risipă
Forma fizică este întotdeauna o prioritate pentru mine, dar acum vorbesc despre a face un pas înainte în ceea ce priveşte obiceiurile sănătoase şi să începi să ţii cont, dincolo de propria persoană, şi de nutriţia oferită constant altor persoane.
Pandemia globală a alimentat insecuritatea alimentară, estimându-se că 132 de milioane de persoane au fost afectate de malnutriţie până la finalul anului 2020. Conform Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Alimente şi Agricultură, o treime (sau 1,3 miliarde de tone) din toată hrana produsă în întreaga lume fie se pierde, fie se iroseşte, agravând şi mai mult criza provocată de insecuritatea alimentară.
În noul an, găseşte o cauză care este importantă pentru tine şi modalităţi prin care să poţi da ceva înapoi comunităţii tale.
Începutul unui an nou este momentul perfect să reflectezi asupra lucrurilor pe care doreşti să le schimbi sau să le îmbunătăţeşti în viaţa ta, în anul care vine. Mult noroc în călătoria ta personală şi să ai parte doar de bine în 2021!
Citește pe alephnews.ro: LIVE UPDATE. Primele țări care intră în 2025. În Australia, peste 1 milion de persoane s-au adunat în portul Sydney pentru focul de artificii
Citește pe www.zf.ro: Final de an de coşmar: Una dintre cele mai cunoscute firme româneşti dă afară 40% din angajaţi
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Ultimele ore ale lui Liam Payne au fost detaliate de un judecător. Cinci persoane sunt acuzate de moartea sa
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ilie Năstase și soția, Revelion la comun cu Brigitte și Florin Pastramă! Pericol de explozie în
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe