- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (20.03.2013, 14:15)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Richard Clayderman, alături de Camerata Regală şi Daniel Ciampolini, în show-ul de la Bucureşti - VIDEO
Pianistul Richard Clayderman va fi însoţit pe scena concertului pe care îl va susţine joi, la Sala Palatului din Bucureşti, de Camerata Regală şi de percuţionistul Daniel Ciampolini.
Urmărește
348 afișări
Richard Clayderman (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Cunoscutele sale piese, precum "Ballade pour Adeline", dar şi noi compoziţii de pe cel mai recent album, "Romantique", lansat anul acesta, vor răsuna, joi seară, în Sala Palatului.
Mai mult decât atât, artistul va fi însoţit pe scenă de Camerata Regală şi de percuţionistul Daniel Ciampolini, asigurând astfel un spectacol total, de la care nu trebuie să lipsească niciun împătimit al muzicii clasice, potrivit unui comunicat al organizatorilor, Phoenix Entertainment.
În deschiderea concertului susţinut de Richard Clayderman va cânta trupa de electric violin Hypnotique, o apariţie inedită pe piaţa muzicală românească.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
-
Donald Trump cere Curţii Supreme să amâne legea care ar interzice TikTok-ul în SUA
-
Encode susţine acţiunea lui Elon Musk împotriva transformării OpenAI într-o entitate profitabilă
Accesul publicului la concert se va face de la ora 19.00, în timp ce trupa Hypnotique va cânta de la ora 20.00.
La ora 20.30, pe scena Sălii Palatului va urca Richard Clayderman, alături de Camerata Regală şi Daniel Ciampolini.
Potrivit comunicatului, este interzis accesul în spaţiul de desfăşurare a concertului cu aparate foto profesionale, aparate video, mâncare şi băutură din afară, arme, obiecte contondente, droguri, parfumuri şi brichete.
Richard Clayderman le va oferi romanticilor de toate vârstele aproximativ două ore de reverie, timp în care publicul va avea şansa să asculte şi melodii de succes internaţional, precum şi piesa "Baladă pentru Adeline/ Ballade pour Adeline", cu care pianistul a atins pragul vânzărilor record, de peste 20 de milioane de exemplare în numai 38 de ţări.
Richard Clayderman este singurul artist francez ale cărui discuri s-au vândut în peste 70 milioane de copii în peste 57 de ţări. Susţine aproape 200 de concerte anual, în săli arhipline. Fenomen unic în istoria Franţei, Clayderman este un colecţionar de trofee, fiind deţinătorul a peste 267 discuri de aur şi 70 discuri de platină.
Philippe Pages, cunoscut ca Richard Clayderman, a început să cânte la pian la o vârstă foarte fragedă, tatăl său fiind profesor de pian. La doar 12 ani este acceptat la Conservatorul de Muzică şi patru ani mai târziu câştigă primul premiu din viaţa sa. Spre stupoarea tuturor, tânărul Philippe se orientează spre muzica modernă, deşi specialiştii îi preziceau un viitor strălucit ca pianist clasic. La 18 ani, epoca la care visa să ajungă o stea a rock-ului, tatăl său se îmbolnăveşte grav şi nu-şi mai poate susţine financiar fiul. Pentru a-şi câştiga existenţa, Clayderman începe să acompanieze diverşi muzicieni. Talentul lui nu trece neobservat şi curând se bucură de o cerere foarte mare pe lângă staruri franceze ca Michel Sardou, Thierry LeLuron şi Johnny Halliday.
Viaţa sa ia o turnură cu totul neaşteptată în 1977, după un telefon primit de la Olivier Toussaint, cunoscut producător francez, care căuta un pianist pentru interpretarea unei balade romantice. Tânărul de 23 ani este ales dintre alţi douăzeci de candidaţi pentru a însufleţi piesa scrisă de partenerul lui Toussaint, compozitorul Paul de Seneville, pentru fiica sa nou-născută, Adeline.
"Ne-a plăcut din prima clipă în care l-am văzut" spune Paul de Seneville. "Maniera sa interpretativă cu totul specială, în combinaţie cu personalitatea sa rezervată şi carisma pe care o degaja ne-au impresionat foarte tare. Decizia a fost luata imediat", a spus Paul de Seneville.
Numele lui Philippe Pages este schimbat în Richard Clayderman (Clayderman vine de la numele străbunicii sale şi a fost adoptat pentru a evita ca numele său original să se pronunţe diferit în afara Franţei, în timp ce prenumele Richard a fost sugerat de producători).
"Când am semnat contractul cu el", îşi aminteşte Olivier Toussaint, "i-am spus că ar fi minunat să vindem 10.000 de single-uri, pentru că ne aflam în epoca plină de glorie a muzicii disco şi nimeni n-ar fi pariat pe succesul unei asemenea balade...". Milioane de oameni se lasă însă seduşi de melancolia acordurilor, şi "Ballade pour Adeline" se vinde în 22 de milioane de single-uri în 38 de ţări. Cariera lui Richard Clayderman decolează spectaculos. Este numai începutul a ceea ce avea să devină o poveste extraordinară. Maniera sa distinctă de interpretare îi va aduce lui Richard Clayderman statutul de superstar pe întreg mapamondul.
Magicianul pianului declară: "Îmi place să ascult mulţi alţi interpreţi, dar nu pot să cânt în stilul acestora. Ei au stilul lor, eu îl am pe al meu". "Noul stil romantic" pe care l-a creat, o întrepătrundere de stiluri cu accente clasice şi pop, i-a adus lui Richard Clayderman titlul de "Prince of Romance" ("conferit" de fosta prima doamnă a Statelor Unite ale Americii Nancy Reagan, cu ocazia unui eveniment caritabil pe care-l patrona).
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”